BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWallstreet'te keskin düşüşün tedavisi 3 hafta----

Wallstreet'te keskin düşüşün tedavisi 3 hafta

Wallstreet'te keskin düşüşün tedavisi 3 hafta
10 Mart 2020 - 09:59 www.finansgundem.com

Korona virüs ve petrol fiyatlandırmasındaki kriz dünya piyasalarında oldukça sert bir darbe indirdi. Finansal hizmet firmalarına göre piyasaların toparlanması en az 3 hafta alacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün patlak vermesinin ardından petrol fiyatlarındaki keskin değişiklik risk varlıklarına önemli bir darbe vurdu ve güvenli liman olarak algılanan altın ve devlet tahvillerine yeni zirveler gösterdi. Virüsün küresel boyuta ulaşması manzarayı giderek belirsiz hale getiriyor.

Bu nedenle birçok yatırımcı, borsacı, analist ve stratejist son bir ay içerisinde alış için zamanlama tahmini yaparken daha fazla zorlanmaya başladı. Dow Jones Ensdüstri endeksi Şubat 12’den itibaren  %12,3 oranında düştü. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri de keskin düşüşlerler dikkat çeken endeksler. Bir başka risk varlığı olan ham petrol 6 ocaktan itibaren %35 düştü.

Finansal servis firması AxiCorp’un baş piyasa stratejisti, Stephen Innes bu tip bir boğa piyasası benzeri piyasa hareketlerinde konumlanmanın zor olduğunu söyledi. "Bu tip piyasa atmosferlerinde jeopolitik risklerin ölçülebilirliği ve temellendirilebilirliği oldukça karmaşıktır.” Innes’e göre kısa vadeli olan bu keskin düşüşler anî gerçekleşiyor ve piyasanın normal seyrine geri dönebilmesi için en az 3 hafta gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)