BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street, Fed'in faiz indirimlerine Mart 2025'e kadar başlaması riski görüyor----

Wall Street, Fed'in faiz indirimlerine Mart 2025'e kadar başlaması riski görüyor

Wall Street, Fed'in faiz indirimlerine Mart 2025'e kadar başlaması riski görüyor
18 Nisan 2024 - 07:20 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı son açıklamalar sonrası Wall Stree'de Fed'in bu yıl hiç faiz indirimi yapıp yapmayacağını tartışmaya başladı.

Fed Başkanı Jerome Powell son açıklamasında, enflasyonu Fed'in %2'lik hedefine düşürme konusunda "daha fazla ilerleme kaydedilemediğini", yani politikada gevşemeye başlamak için yeterli güveni elde etmenin "beklenenden daha uzun süreceğini" söyledi.

Moody's Analytics'in baş ekonomisti Mark Zandi, "Ekonomiyi tam istedikleri yere getirdiler. Şimdi sadece enflasyon rakamlarına odaklanmış durumdalar. Asıl soru şu: Buradaki çıta nedir?. Bana kalırsa %2'lik hedefle uyumlu iki, muhtemelen üç ay üst üste enflasyon rakamlarına ihtiyaçları var. Eğer çıta buysa, buna en erken Eylül ayında ulaşabilirler. Ondan önce faiz indirimi görmüyorum" dedi.

"Şu anda benim baz senaryom biri Eylül'de, diğeri Aralık'ta olmak üzere iki faiz indirimi, ancak Kasım'da bir Faiz indirimini de rahatlıkla görebilirim" diyen Zandi, siyasetin etkisinde kalmamakta ısrar eden Fed yetkilileri için başkanlık seçimlerinin denklemde etkili olabileceğini düşünüyor.

Bank of America ekonomistleri ise Fed'in "en erken" Mart 2025'e kadar indirime gitmemesinin "gerçek bir risk" olduğunu, ancak şimdilik bu yılki tek indirim için Aralık ayı tahminini sürdürdüklerini ifade ettiler.

BofA ekonomisti Stephen Juneau yayınladığı yatırıcı notunda, "Politika yapıcıların kesinti döngüsünü Haziran hatta Eylül ayında başlatma konusunda rahat hissetmeyeceklerini düşünüyoruz. Kısacası bu, veriye bağımlı bir Fed'in gerçekliğidir. Yıla beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileriyle başlayan Fed'in, özellikle de güçlü faaliyet verileri göz önüne alındığında, herhangi bir kesinti aciliyetini geri çekmesi şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

Fed'den faiz indirimi beklentilerinin azalması Wall Street'de satışları derinleştirdi

 

ABD'ye Şubat'ta 51,6 milyarlık dolar net sermaye girişi

 

BOJ yetkilisi: Faiz artırımlarımız çok yavaş olacak

 

New York borsası Fed raporunun ardından düşüşle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)