BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVuhan'dan tahliye tamamlandı! Koca Yusuf havalandı----

Vuhan'dan tahliye tamamlandı! Koca Yusuf havalandı

Vuhan'dan tahliye tamamlandı! Koca Yusuf havalandı
01 Şubat 2020 - 06:11 www.finansgundem.com

Koronavirüs salgınının çıkış yeri Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri tamamlandı. Aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu 42 kişiyi taşıyan Koca Yusuf havalandı, Moğalistan'da ilk molasını verdi

Küresel tehdit haline gelen Koronavirüsün ilk çıkış noktası Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını yurda getirmek üzere dün öğle saatlerinde Ankara'dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentinden dönüyor.

Ambulans uçak haline getirilen ve Koca Yusuf adı verilen nakliye uçağının Vuhan'a varmasının ardından tahliye çalışmaları da başladı. Aralarında Azerbaycan, Arnavutluk ve Gürcistan vatandaşlarının da bulunduğu 42 kişi son sağlık kontrolün ardından sonra uçağa alındı. Uçağa alınan yolculara karantina kıyafetleri giydirlidi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Koca Yusuf adı verilen ambulans uçak yurda dönmek üzere havalandı. 

Askeri Uçakta sıkı denetimlerin olduğu gözlemlendi.

"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM"

Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Vuhan'daki vatandaşlarımız arasında hasta birinin olmadığını bildirmişti. 

MOĞOLİSTAN'DA MOLA

Yeni tip Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'in Vuhan kentinden yola çıkan, Türk vatandaşların tahliyesini yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a vardı. Ulan Batur'da verilen molada uçağa yakıt ikmali yapıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı, twitter hesabından Ulan Batur'da uçağın iniş yaptığı havaalanının fotoğraflarını paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin'in Vuhan kentinden havalandı." ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)