BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVestel'den dev imza----

Vestel'den dev imza

Vestel'den dev imza
27 Eylül 2014 - 04:36 www.finansgundem.com

Vestel, global markalarla işbirliğini güçlendirme stratejisi doğrultusunda Sharp’la lisans anlaşması imzaladığını duyurdu

Vestel, global markalarla işbirliğini güçlendirme stratejisi doğrultusunda Sharp’la lisans anlaşması imzaladığını duyurdu

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Vestel Şirketler Grubu’nun yüzde yüz bağlı ortaklığı Vestel Ticaret A.Ş., 26 Eylül 2014 tarihinde imzaladığı anlaşmayla, Sharp markası lisansı altında beyaz eşya ürünleri geliştirme, üretme ve Avrupa’da satış ve pazarlama hak ve yetkilerini devraldı.

5 yıl süreli anlaşma
Vestel Ticaret A.Ş., 1 Ocak 2015 itibariyle Vestel Beyaz Eşya fabrikalarında ve Sharp Corporation’ın Asya’daki tesislerinde Sharp markası altında üretilen ürünlerin Avrupa’daki münhasır satıcısı olacak.”

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Sharp’la işbirliğinin Vestel’in Avrupa beyaz eşya pazarındaki rekabet gücünü artıracağını belirterek, “Sharp’la birlikte sadece rekabet gücümüzü artırmakla kalmayacağız, Avrupa’daki pazar payımızı da hızla büyüteceğiz. Son 16 yıldır Türkiye’nin ihracat lideri unvanını elinde bulunduran Vestel’in bu anlaşmaya imza atması bizim için büyük bir gurur. Lisans anlaşmamız beyaz eşya ve küçük ev aletlerini kapsıyor. 5 yıl süreli bu lisans anlaşmasının Vestel adına başarılı sonuçlar doğuracağından ve anlaşmanın devamlılığının sağlanacağından hiç şüphemiz yok.”

Mali sorunlar yaşıyordu
LCD TV’lerin dünyadaki ilk geliştiricisi olarak tanınan Sharp Corporation, 1912 yılında Japonya Tokyo’da kurulan elektronik ürünler üreticisi. Şirket adını kurucusunun ilk icatlarından birinden aldı. 2013 yılını 28.7 milyar dolar tutarındaki global ciroyla tamamladı. Sharp’ın piyasa değeri ise 26 Eylül 2014 tarihi itibariyle 4.9 milyar dolar oldu.
Japonya televizyon pazarının lideri Sharp, aynı zamanda Japonya ve Asya beyaz eşya pazarlarının önde gelen oyuncularından biri. Sharp’ın toplam cirosunun yaklaşık 3 milyar doları beyaz eşya satışlarından geliyor.

Sharp son dönemlerde kötü finansal sonuçlarıyla adından söz ettiriyordu. Geçen yıl 100 yıllık tarihinin en büyük zararını açıkladı. Mali tablonun açıklanması ile birlikte yönetici koltukları arasında değişiklikler yapan Sharp, eski Başkan Yardımcısı Kozo Takahaşi’yi firma başkanlığına getirirken, başkanlıkta bulunan Takaşi Okuda da hissedarların isteği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına getirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)