BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVergide yeni dönem başlıyor----

Vergide yeni dönem başlıyor

Vergide yeni dönem başlıyor
28 Mayıs 2013 - 12:10 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağı’nı dün Bakanlar Kurulu’na gönderdiklerini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağı’nı dün Bakanlar Kurulu’na gönderdiklerini ifade ederek, “Ümit ediyorum ki yakında imzalar tamamlanıp Meclis’e gider” dedi. Yeni hazırlanan taslakta Gelir ve Kurumlar Vergisini birleştirdiklerini ifade eden Şimşek, yaklaşık 250 madde olan bu iki kanunu basitleştirip 95 maddeye indirdiklerini ifade etti. Bakan Şimşek, asgari ücret vergisine ilişkin yeni bir düzenleme olup olmayacağı hususunda ise, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, Boğaziçi ve Akdeniz Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş.’deki yüzde 100 oranındaki hissesinin özeleştirilmesine ilişkin hisse devir töreni, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Cengiz-Limak-Kolin Ortak Girişim Grubu arasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Rixos Otel’de gerçekleştirildi.
Hisse Devir Töreni’nin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, bir gazetecinin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Gelir Vergisi Kanun Taslağı’na ilişkin sorusu üzerine, “Çok önemli bir reform kanun taslağını dün Bakanlar Kurulu’na gönderdik. Ümit ediyorum ki yakında imzalar tamamlanıp Meclis’e gider. Bu kanunun içeriğini ayakta açıklamak doğrusu pek iyi de olmaz. Biz yakında sizlerle Kanunun içeriğine ilişkin bir basın toplantısı yapar orada detaylar veririz. Daha önce de ifade etmiştim. Tabi ki Gelir ve Kurumlar Vergisini birleştiriyoruz. Yaklaşık 250 madde olan bu iki kanunu basitleştirip 95 maddeye indiriyoruz, bu birinci husus. Yani mevzuatı basitleştiriyoruz, kolay anlaşılır hale getiriyoruz, sadeleştiriyoruz. İkinci önemli konu, vergi tabanını genişletiyoruz. Bazı imtiyazlara, bazı istisnalara son veriyoruz. Dolayısıyla bu anlamda da vergi tabanını genişletiyoruz. Beyanname verecek kesimi de genişletiyoruz. Üçüncü olarak vergi güvenliğine ilişkin bir takın düzenlemeleri içeriyor. Özellikle istihdam, üretim ve yatırımı destekleyici, girişimcileri destekleyici bazı tedbirleri de içeriyor” yanıtını verdi.
Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmış olması ve yakında Meclis’e gönderilecek olmasının özellikle Maliye Bakanlığı olarak kendilerini fazlası ile memnun ettiğini söyledi. Şimşek, “Ümit ediyorum ki bugün yarın imzalar tamamlanır. Bu hafta içerisinde de Meclis’e gitmiş olur” diye konuştu.
Şimşek, bir başka soru üzerine ise, “Herhangi bir mükellefe ilişkin inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda yorum yapamam. Vergi mahremiyeti ile ilgili bu konularda benim yorum yapmamı beklemeyin. İstisna ve muafiyetlere ilişkin olarak da, geçmişte konuşulan bazı hususlar var. Ama sadece o hususlar değil, özellikle şehir rantlarının kademeli de olsa bir miktar vergilendirilmesi gibi bir takım hususları tabi ki içeriyor. Bahsettiğiniz anlamda bir takım istisnalara ilişkin de bir çalışma söz konusu” yanıtını verdi.
Bakan Şimşek, asgari ücret vergisine ilişkin yeni bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını belirterek, “Ama şöyle bir şey var. Özellikle sosyal yönü de, yatırımları, girişimcileri destek yönü de güçlü bir tasarı, Tarım kesimine yönelik vergilendirmede ölçek büyütmeyi teşvik eden bir takım düzenlemeler söz konusu” diye konuştu.
BAKAN YILDIZ: TÜRKİYE’NİN KIBRIS’A GÖTÜRDÜĞÜ HERHANGİ BİR TEKLİF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Kıbrıs’tan çıkarılan gazın boru hattıyla Türkiye’ye getirilmesi yönündeki bir soruya, “Türkiye’nin Kıbrıs’a götürdüğü herhangi bir teklif söz konusu değildir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar bizim herhangi bir kanalda enerji sektörü ile alakalı resmi bir görüşmemiz olmamıştır” yanıtını verdi.
Yıldız, İsrail’le enerji alanındaki iddialara ilişkin bir soruya ise, “İsrail’e de götürdüğümüz herhangi bir proje teklifimiz yoktur” cevabını verirken, konuya ilişkin planlanmış bir tarihlerinin de bulunmadığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)