BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVergi kaçırıp kendilerini ihbar ettiler----

Vergi kaçırıp kendilerini ihbar ettiler

Vergi kaçırıp kendilerini ihbar ettiler
11 Haziran 2013 - 17:46 www.finansgundem.com

Kendini ihbar eden kişiler ağır hapis cezası alacaklar mı, ödenmemiş vergiler ne olacak?

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin, mükelleflerin İsviçre'deki hesapları ile ilgili CD'leri satın alması sayesinde birçok insan kendini ihbar etti. Kendini ihbar eden kişiler ağır hapis cezası yerine o güne dek ödemeleri gereken vergileri toptan ödeyip kurtulabiliyor.
Almanya'nın KRV eyaletinin vergi CD'lerini satın alması sayesinde birçok insan kendini ihbar etti. Son 3 yıl içerisinde sadece KRV eyaletinde kendini ihbar eden zenginlerin sayısı 8 bin 487'ye yükseldi. 18 Şubat 2010 yılında kendini ihbar eden 562 şahıs varken, bu sayı 7 Mayıs 2012 tarihinde 6 bin 262'ye ulaşmıştı.
Kendini ihbar eden kişiler ağır hapis cezası yerine o güne dek ödemeleri gereken vergileri toptan ödeyip kurtulabiliyor. Bu kuralın devamını talep eden Hıristiyan Demokratlar ve Liberaller'in karşısında Sosyal Demokratlar ve Yeşiller duruyor. KRV hükümetini oluşturan Sosyal Demokratlar ve Yeşiller kendini ihbar edip kurtulmanın sadece az para kaçırmış insanlar için geçerli olmasını savunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)