BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergi borçlarında cezalar silinmeyecek----

Vergi borçlarında cezalar silinmeyecek

Vergi borçlarında cezalar silinmeyecek
01 Temmuz 2014 - 06:45 www.finansgundem.com

Torba yasa tasarısı kapsamında borç yapılandırma kapsamında 41 milyar dolarlık daralmaya karar verildi

Torba yasa tasarısı görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verilen önerge ile borç yapılandırmada kapsam daraltıldı. 41 milyar TL'lik borç kapsam dışına çıkarıldı. Tasarının önceki halinde vergi borcunun asli korunurken gecikme cezaları ve bunlara bağlı zamlar siliniyordu.

CEZALAR ANAPARAYA EKLENECEK

Tasarının kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin maddelerinin görüşülmesi sırasında, hükümetin verdiği önergeyle kapsam daraltılarak, vergi cezaları kapsam dışına çıkarıldı. Buna göre, verginin aslı ve buna bağlı cezalar tahsil edilecek. Bunlara uygulanan gecikme faizi ya da gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE oranında yeniden faiz hesaplanacak. Ayrıca, yine hükümetin önergesiyle RTÜK tarafından verilen ve kesinleştiği halde ödenmeyen idari para cezalarının da yapılandırılarak, ödenmesine imkan sağlanacak. Tasarının, esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara, odaların da federasyon ve birliklere borçlarının faizi, gecikme faizi ve gecikme zammı gibi alacaklarının tahsilinden vazgeçilmesini öngören 76. maddesi üzerinde tekriri müzakere yapıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)