BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVenezuela Yüksek Mahkemesi'nden Guaido'ya şok----

Venezuela Yüksek Mahkemesi'nden Guaido'ya şok

Venezuela Yüksek Mahkemesi'nden Guaido'ya şok
15 Şubat 2019 - 06:02 www.finansgundem.com

Guaido önderliğindeki muhalif grup, petrol şirketi PDVSA ile petrokimya şirketi Citgo'ya yönetici atamıştı. Yüksek Mahkeme, atama kararlarını yok hükmünde saydı

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ), çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis'in atama kararlarını yok saydı. AA'nın Ultimas Noticias gazetesine dayandırdığı habere göre, TSJ'nin konuyla ilgilenen Anayasa Mahkemesi Başkanı Juan Jose Mendoza, ABD'nin yaptırım listesinde bulunan bu iki şirkete Ulusal Meclis tarafından yeni yöneticiler atanmasının yok hükmünde olduğuna karar verdi.

Mendoza yaptığı açıklamada, özellikle PDVSA'nın anayasada ülke varlığı olarak yer aldığına dikkati çekerek, Ulusal Meclisin aldığı kararın bir hak ihlali ve saygısızlık olduğunu ifade etti.

Ulusal Meclis, PDVSA'ya Simon Antune'nin özel yöneticiliğinde Gustavo Velasquez, Carlos Jose Balza, Ricardo Prada ve David Smolansky’yi, Citgo'nun yönetimine ise Luisa Palacios, Edgar Rincon, Luis Urdaneta, Angel Olmeta, Andres Padilla ve Rick Esser'i atamış, Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab ise dün yaptığı açıklamada bu isimlere yönelik soruşturma açıldığını bildirmişti.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD ile birçok batı ve Latin Amerika ülkesince tanınan Juan Guaido, PDVSA'ya yaptırım uygulandığı 28 Ocak günü, banka hesaplarının kontrolünün kendisine geçtiğini açıklamıştı.


Yaptırımlar nedeniyle Citgo Petroleum Ağustos 2017'den bu yana Venezuela'ya para transferi gerçekleştiremiyor. Şirket, bunun yerine, Venezuela ve diğer ülkelere rafine edilmiş petrol ve petrol ürünleri satıyor.


Venezuela petrolünün ABD'deki en büyük ithalatçısı olan Citgo'nun bu ülkede 3 bin 500 çalışanı, 5 binden fazla benzin istasyonu, 9 boru hattı ve günlük ortalama 760 bin varillik ham petrolü işleyen 3 rafinerisi bulunuyor.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hulki15 Şubat 2019 10:48

    İsyan etmek gibi olmasın ama ülkemizin destek verdiği yabancı lider profiline bakar mısınız? Maduro, putin, iran lideri vs...hepsi diktatör. Allah'ın yarattığı kaderi buymuş elbette ama yine de bu durumdan tarihsel olarak utanmamiza engel değil. Övünmek değil utanmamiz lazım.

  • Adnan18 Şubat 2019 16:32

    Efendim ne hikmetse abd karsiti butun liderler dikdator bu dunyada. Abd yandasi olunca demokratsin. tek sart bu heralde

  • Yiğit18 Şubat 2019 11:40

    Ülkeleri mikser gibi karıştıran ABD dir. Dünyanın kanseridir.

  • Benja15 Şubat 2019 16:54

    Kemaldende utan madem öyle

  • MaduroIsADictator15 Şubat 2019 10:46

    Üst mahkeme üyelerine madurodan onceki diktatörün nasıl aramalar yaptıklarına bakarsanız son on onbeş yılda, bu sonuç normal. Pek de yabancı olmadığımız bir durum aslında.

  • KILIÇ15 Şubat 2019 08:44

     ÜLKEYİ BÖLÜCÜLERE VE ABD TESLİM ETME KAYGISI VAR HAYİNLERİN BOŞ DURMAZ BİZİM İÇİMİZDEKİ HAYİNLER GİBİ .

  • WeareMADURO 15 Şubat 2019 07:24

    Bunun gibi sümüklü bir süt ağazlı bir tane de Avusturya da vardı. Seni ham yapar bu zilliler karrrrdeşim HAM...