BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan kabuk mu değiştiriyor?----

Suudi Arabistan kabuk mu değiştiriyor?

Suudi Arabistan kabuk mu değiştiriyor?
24 Ekim 2017 - 13:27 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, üç ülkenin topraklarının bir bölümünü kapsayacak yatırım planı olduğunu söyledi ve ılımlı İslam'a yöneleceğini belirtti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır toplaklarınının bir bölümünü de kapsayacağı iddia edilen büyük bir yatırım kentinin kurulacağını açıkladı. Kentin kurulması için ilk etabın 2025 yılında tamamlanacağı duyuruldu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Neom isimli proje 26.500 kilometrekarelik alanı kapsayacak.

Prens Selman’ı öne çıkaran en önemli proje ise ülkenin petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirmeyi öngören 2030 Vizyonu olarak biliniyor. Petrole dayalı bir ekonomiden uzaklaşmanın hedefinin çizildiği, özelleştirmeden savunmaya, istihdamdan kadınların çalışma koşullarına ve turizme kadar pek çok alanda reformların yer aldığı projenin altında Bin Selman’ın imzası bulunuyor.

ILIMLI İSLAMA DÖNÜLÜYOR

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, kısa süre önce göreve getirildikten sonraki hamleleri ile dikkat çekiyor. Salman, Suudi Arabistan'ın 'ılımlı İslam'a geri döneceğini açıklayarak ülkesinde 'devrim niteliğinde' olarak kabul edilen bir açıklama yapmıştı.

Suudi Arabistan, çok sayıda ülke tarafından aşırıcı terörist örgütlerinin finansal destek aldığı ve örgütlendiği bir ülke olmakla suçlanıyor.

YARI ÖZERK ADA PROJESİNDE 'ÖRTÜNME ZORUNLULUĞU' KALKABİLİR

Salman, "Vizyon 2030" kapsamında Kızıldeniz'de 50 ada ve koyda lüks turizm merkezleri kurmayı planlıyor. Lüks turizm bölgelerinde, ülkede kadınlara yönelik örtünme zorunluluğunun kaldırılabileceği iddia edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)