BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVe savcı harekete geçti----

Ve savcı harekete geçti

Ve savcı harekete geçti
08 Şubat 2013 - 06:52 www.finansgundem.com

New York Başsavcılığı, Moody's, Standard&Poor's ve Fitch Ratings hakkında 2008'deki davranışlarından ötürü dava soruşturma başlattı

Dünyanın en büyük 3 uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Standard&Poor's ve Fitch Ratings Ltd. hakkında New York Başsavcılığı tarafından sopruşturma başlatıldı. New York Başsavcılığı, kredi kuruluşlarını, 2008'de eyalet ile anlaşmalarını ihlal etmiş olabilecekleri gerekçesiyle soruşturuyor.
Kredi kuruluşları o zamanki New York Başsavcızı Andrew Cuomo ile operasyonlarında değişiklik yapmaları konusunda anlaşmıştı. Adını vermek istemeyen kaynaklardan biri eyaletin şu anki başsavcısı Eric Schneiderman'ın, ryeting kurumlarının bu anlaşmayı yerine getirip getirmediklerini araştırdığını söyledi.
ABD Adalet Bakanlığı ve eyalet başsavcıları bu hafta S&P'ye, kuruluşun konut balonu esnasında mortgage destekli tahvillerin notlarını şişirdikleri iddiasıyla dava açtı. Ancak dava açan eyaletler arasında New York yer almıyordu.
Moody's'in sözcüsü Michael Adler, Fitch sözcüsü Dan Noonan henüz sorulara yanıt vermezken, McGraw-Hill Cos.'un sözcüsü Catherine Mathis, soruşturma hakkında görüş bildirmeyi reddetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)