BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVatikan'ı sarsan yolsuzluk----

Vatikan'ı sarsan yolsuzluk

Vatikan'ı sarsan yolsuzluk
21 Ocak 2014 - 22:38 www.finansgundem.com

İtalyan üst düzey din adamı Nunzio Scarano, Vatikan bankası yoluyla para aklamakla suçlandı



Vatikan yolsuzluk skandalı ile sarsıldı. İtalyan din adamının para akmala suçundan dolayı hakkında tutuklama emri çıkarıldı.
BBC'nin haberine göre, para aklamakla suçlanan Vatikan'ın eski hesap uzmanı, İtalyan din adamı Scarano ve diğer 2 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Polis, bugün Scarano'nun Salerno'daki lüks dairesi dahil olmak üzere mülklerde ve banka hesaplarında yaklaşık 6,5 milyon euro ele geçirdi. 

Yetkililer, Scarano hakkındaki son suçlamanın, din adamının, Vatikan bankası yoluyla denizaşırı hesaplardan yeniden işleme soktuğu iddia edilen ''sahte bağışlarla'' bağlantılı olduğunu açıkladı. Savcılar, Scarano'yu, onlarca kişinin, Salerno'da solunum hastalığı nedeniyle ölmekte olanların bulunduğu bir eve bağışta bulunmalarını sağlamakla ve parayı, mülklerinden birinin kredisini ödemek için kullanmakla suçluyor. 

Nunzio Scarano'nun, İtalya'ya yasadışı yollardan 20 milyon euro sokmaya çalışmak suçlamasından yargılandığı ve ev hapsinde tutulduğu biliniyor. 

Papa Franciscus, geçen yıl bir dizi skandalın ardından Vatikan bankasının faaliyetlerinin gözden geçirilmesi için bir komisyon kurmuştu. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)