BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVatandaşları üzecek 2 zam haberi----

Vatandaşları üzecek 2 zam haberi

Vatandaşları üzecek 2 zam haberi
20 Şubat 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

İstanbul Fırıncılar Odası 80 kuruş olan 250 gram ekmeğin 1 liraya çıkarıldığını açıkladı

İstanbullulular’ı üzecek iki zam haberi geldi. Bu haftadan itibaren ekmek ve taksiye daha fazla para ödeyeceğiz. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer dün düzenlediği basın toplantısında doğalgaz, akaryakıt, un ve maya fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
‘Özür diliyoruz’
250 gram ekmeğin fiyatını geçen yıl kasım ayında 1 liraya çıkardıklarını belirten Özer şunları kaydetti: “Ancak biz ikinci ayın sonuna kadar uygulamayı durdurduk. Dolayısıyla bugün itibarıyla İstanbul’da 250 gram ekmek 1 liradır. Ekmek çeşitlerinin fiyatları serbesttir. Bu konuda halkımızdan özür diliyoruz. Böyle bir zammı yapma gerekçelerimizden dolayı. Fakat bizim bu özrümüze karşı uncuların ve mayacıların da bu halktan özür dilemeleri lazım. Artık fırıncının dayanacak gücü kalmadı ve ekmek fiyatını 250 gram 1 lira olarak açıklamak zorunda kaldık. Halkımızdan özür diliyoruz.”
Km. başına 1.83 lira
Bir zam haberi de taksicilerden geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, Cuma’dan itibaren taksi fiyatlarına zam geleceğini açıkladı ve “İstanbul’da şu an için taksimetre açılış fiyatı 2.7 lira. Taksimetre kilometre başına 1.73 lira yazıyor. Cuma gününden itibaren açılış fiyatı 2.95 lira oluyor. Kilometre başına 1.83 liralık tarife işleyecek. Vatandaş yeni zamlı tarifeyle 5 km’lik mesafeye 75 kuruş fazla ödeyecek” dedi.
Kademeli artış yok
Uğur kademeli taksimetre uygulamasının ise bu yıl yürürlüğe girmeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Kısa mesafeler için hem taksiciler, hem de vatandaş şikayet ediyor. Sorunu çözmek için kısa mesafede yüksek, uzun mesafede ise daha düşük ücret uygulamasını teklif ettik. Ama teklifimiz yürürlüğe girmedi.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)