BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarlık Barışı'na gayrimenkul eklemesi----

Varlık Barışı'na gayrimenkul eklemesi

Varlık Barışı'na gayrimenkul eklemesi
24 Mayıs 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Hükümetin ilk Varlık Barışı’nda unuttuğu gayrimenkuller bu sefer kapsama alınıyor

Hükümet, ikinci Varlık Barışı’ndan 20-25 milyar dolar gelir bekliyor. Bu kez yurtdışındaki gayrimenkuller de alış değeri üzerinden, beyan edilerek, sisteme sokulacak. Gayrimenkullerden de 110 milyon dolar geleceği tahmin ediliyor. Daha önce sadece varlık, altın ve menkullerini yüzde 2 vergi karşılığında Türkiye’ye sokulmasına izin veren Maliye, bu defa geçen sefer unuttuğu gayrimenkulleri de uygulamaya dahil etti. Yaklaşık 32 bin kişinin bu varlıkları sisteme almak istediğini belirten yetkililer, yeni Varlık Barışı’ndan 20-25 milyar lira beklediklerini vurguladılar. AK Parti’nin Plan ve Bütçe Komsiyonu üyesi Recai Berber, gayrimenkullerin ekspertiz değeri üzerinden beyan edilmesine itirazı olduğunu belirterek, “Alındığı tarihte değeri 5 milyon olabilir ama bugün 10 milyondur. Burada rayiç bedelin dikkate alınması gerekir. Oysa alış bedeli üzerinden beyan edilecek” dedi.
20 milyar dolar sıcak para
Recai Berber, “Parayı dışarıdan getirmek için çok neden görmüyorum. Parayı kredi olarak getirmek vergi avantajı nedeniyle hâlâ cazip” dedi. Berber, yılbaşından bu yana gelen sıcak paranın ise 20 milyar doları bulduğunun altını çizdi.
Son beyan tarihi 31 Temmuz
Önceki gün yasalaşan Kanuna göre, varlık ve gayrimenkullerin kaynağı soruşturulmayacak. İştirak, hisse satışından doğan kazançlar ve ticari kazançlar Türkiye’ye transfer edilirse gelir ve kurumlar vergilerinden istisna olacak. Bu kazançlar 31 Temmuz’a kadar beyan edilecek.
Yılsonuna kadar transfer
Adresleri yurtdışında olan şirket veya kişiler oradaki kazançlarını, 31 Ekim’e kadar elde edilenler de dahil, 31 Aralık’a kadar Türkiye’ye transfer edilmesi kaydıyla, gelir veya kurumlar vergisinden müstesna olacak. Yurtdışında tasfiye edilen işlerin kazançları da yıl sonuna kadar transfer edilirse gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)