BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık alımları yıl sonunda bitebilir----

Varlık alımları yıl sonunda bitebilir

Varlık alımları yıl sonunda bitebilir
02 Haziran 2014 - 10:32 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, İstanbul'da yaptığı konuşmada merkez bankaları için önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda konuşan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD Merkez Bankası’nın tahvil alımlarını yıl sonuna kadar tamamlamasının beklendiğini söyledi. Chicago Fed Başkanı, “Fed'in tahvil alımlarının bu yılın sonunda tamamlanması bekleniyor” dedi. Evans, Fed’in planlarına yönelik de konuştu. Chicago Fed Başkanı, “Fed'in yüzde 2 olan enflasyon hedefi tavan olarak görülmemeli, enflasyon daha da yüksek olabilir” diye devam etti.

İŞSİZLİK YÜKSELİRSE ŞAŞIRTICI OLMAZ

Evans, ekonomi iyileştikçe işgücüne katılım yüksek olacağından, işsizliğin yükselebileceğini de söyledi. Chicago Fed Başkanı, küresel ekonomik istikrara önem vermek için güçlü nedenlerinin de olduğunu dile getirdi ve ABD'de büyümenin gelecek üç çeyrekte de yüzde 3 civarında olmasını beklediğini sözlerine ekledi.

FED'İN FAİZ ARTIRIMI

Evans, Fed'in faizleri enflasyon hedefine yaklaştıktan sonra artırması gerektiğini de dile getirdi. Evans, "Faiz artırımının zamanlaması büyük ölçüde enflasyon görünümüne bağlı. 2015 veya 2016 olabilir" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)