BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarank: Kritik teknolojilerin üreticisi olma yolunda ilerliyoruz----

Varank: Kritik teknolojilerin üreticisi olma yolunda ilerliyoruz

Varank: Kritik teknolojilerin üreticisi olma yolunda ilerliyoruz
05 Aralık 2020 - 14:55 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İstediğimiz seviyelerde elbette değil ama Türkiye, artık hem askeri hem de sivil alanda motor üretim ve tasarımı yapabilen ender ülkelerden bir tanesi." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz. Bugün açılışını yapacağımız yerli motorların tasarım çalışmalarının yürütüleceği tasarım merkezi de bu manada yeni başarı hikayelerimizin çıkış noktası olacak." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İstediğimiz seviyelerde elbette değil ama Türkiye, artık hem askeri hem de sivil alanda motor üretim ve tasarımı yapabilen ender ülkelerden bir tanesi." diye konuştu.

İlk milli helikopter motoru

Bakan Varank, ilk milli helikopter motoruyla ilgili de "Gerekli sertifikasyon süreçlerinden sonra seri imalata geçildiğinde hem bir yurt dışı bağımlılığından daha kurtulmuş hem de yıllık 60 milyon dolarlık ileri teknoloji ithalatının önüne geçmiş olacağız." dedi.

"Türkiye kritik teknolojilerin üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor"

Varank, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Türkiye, 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla kritik teknolojilerin kullanıcısı değil, üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İnsan kaynağımız zengin, mühendislik kabiliyetlerimiz oldukça gelişmiş durumda. Artık yüksek teknoloji ve ileri tasarım becerileri gerektiren işlere imza atıyoruz."

Erdoğan: Yapılan işlemin adı satış değil işletme devridir

Çocuk bedeni üzerinden reklamlar durduruldu!

Soylu: Kısıtlamalar 78 bin 873 kamerayla takip ediliyor

Hukuk reformu için Gül muhalefetin önerilerini topladı

Üç sektöre destek geliyor!