BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVan Gölü'nde 'mikrobiyalitler' ortaya çıktı!----

Van Gölü'nde 'mikrobiyalitler' ortaya çıktı!

Van Gölü'nde 'mikrobiyalitler' ortaya çıktı!
22 Eylül 2021 - 12:37 www.finansgundem.com

Küresel ısınmadan kaynaklı sıcaklık artışı ve buharlaşmanın yaşandığı Van Gölü'nün bazı bölgelerinde su seviyesinin azalmasıyla, oluşumu binlerce yıl süren mikrobiyalitler görülmeye başlandı.

Doğa tutkunları ve fotoğrafseverler, Erciş ilçesinin Gölağzı mevkisinde ortaya çıkan mikrobiyalitleri fotoğrafladı.

Bölgede incelemelerde bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, ''Dünyanın en büyük mikrobiyalitleri Van Gölü'nde'' dedi.

.

'BİN YILA YAKIN SÜREÇTE OLUŞTUĞUNU GÖRMEKTEYİZ'

Gölün metrelerce altında tatlı su çıkışlarındaki bu oluşumların büyük yapılar haline geldiğini açıklayan Akkuş, sözlerini şu şekilde devam etti:

"Gölde suların çekilmesiyle küçük şehirleri andıran büyük alanları kapsayan yapılar ortaya çıkıyor. Daha önce dalış yapmayanlar bu mikrobiyalitleri göremiyordu. Ama artık bu yapılar karada. Fotoğraf tutkunları da bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Bu yapılar aynı zamanda bölgenin geçmiş iklimi hakkında önemli bilgiler veriyor. Bir santimin bile bin yıla yakın süreçte oluştuğunu görmekteyiz. Dolayısıyla bölgenin geçmişini bize sunan birer kitapçık gibi."

Doğa fotoğrafçısı Doğaç Hüseyin Kutlu: "Ülkemizin eşsiz güzelliklerine burada tanıklık ettik. Dünyada sadece belirli bölgelerde bulunuyor. Bu nadir güzellikleri fotoğraflamak güzel bir duygu" dedi.

Bunun doğaseverler için eşsiz bir deneyim olduğunu söyleyen Gülşen Günay ise "Hakkında az çok bilgiye sahiptik ama burada canlı fotoğraflama şansı bulduk" dedi.

 

Korkutan tahmin: Küresel ısınma 20 yılda ikiye katlanacak!

 

Sel felaketleri artacak! Baskınların sebebi küresel ısınma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)