BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVali Dağlı: Daha fazla hastaya yer yok...----

Vali Dağlı: Daha fazla hastaya yer yok...

Vali Dağlı: Daha fazla hastaya yer yok...
26 Mart 2021 - 16:15 www.finansgundem.com

Risk haritasında üç haftadır zirvede yer alan Samsun'da, Vali Zülkif Dağlı, vatandaşlara seslenerek, “Bu duyarsızlığa bir son vermenin zamanı geldi. Daha fazla yoğun bakım hastasına tahammülümüz yok" uyarısında bulundu.

100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayısı haritasında Samsun üç haftadır ilk sırada yer alıyor. Vali Zülkif Dağlı, vatandaşlara evde kalmaları ve kurallara uymaları konusunda çağrı yaptı, pozitif kişilerle temaslıların filyasyon ekiplerine bildirilmemesinin risk oluşturduğunu söyledi.

BULAŞ RİSKİ TAZİYELERDE ÇOK FAZLA

Kentteki insanların katılmaya devam ettiği taziyelerde bulaş riskinin çok fazla olduğuna işaret eden Dağlı, geçen hafta yapılan bir taziyede 70 kişinin pozitif olarak çıktığını hatırlattı.

Dağlı, Samsun’un Karadeniz’in girişinde bulunması nedeniyle hareketliliğinin yoğun olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda, 4 ay önce Samsun’a 3 ana girişte başlatılan HES kodu uygulamasına, bugün hala kırsal mahallelerden ilçe merkezlerine girişlerde devam ediliyor.

278 bin kişinin aşılandığı Samsun’da, günde yaklaşık 6 ila 7 bin test işleniyor. Günlük 364 filyasyon ekibi ve 5 binin üzerindeki denetim ekibi ise sahada çalışmalarına devam ediyor.

'SON AŞAMA' VURGUSU

Samsunlulara çağrıda bulunan Vali Dağlı, toplu ortamlarda bir araya gelinmemesi çağrısını yineledi.

Açıklamasında, “Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Her vatandaşın başına bir tane polis dikme şansımız yok hiçbir zaman. Dışarı çıkan bir vatandaşımız kendi hayatını riske attığı gibi, herhangi bir yerden alacağı bulaşla, büyüklerini, yakınlarını bulaş riski ile karşı karşıya bırakıyor maalesef” sözlerine yer veren Dağlı, son aşamaya gelindiğinin altını çizdi.

Yoğun bakımların bir günlük döndürülebildiği, ancak hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle daha fazla yoğun bakım hastasına yer olmadığı vurgulandı.

Kırmızı il Samsun'un 'mavi' mahallesi

 

Samsun nüfusa oranla vaka sayısında üç haftadır birinci

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)