BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVaka ve ölüm sayısında patlama: 1 milyon kişi hayatını kaybedebilir----

Vaka ve ölüm sayısında patlama: 1 milyon kişi hayatını kaybedebilir

Vaka ve ölüm sayısında patlama: 1 milyon kişi hayatını kaybedebilir
18 Aralık 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

Sıfır Kovid politikasında geri adım atmasıyla vaka ve ölüm sayılarında patlama yaşanan Çin'de tahminlere göre 2023’te 1 milyon kişi hayatını kaybedebilir.

Çin'de günler süren hükümet karşıtı gösteriler sonrası sıfır Kovid politikasında geri adım atılarak katı korona virüsü önlemlerinin gevşetilmesinin ardından vaka ve ölüm sayısının patlama yaptığı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, pandeminin ilk görüldüğü ve virüse karşı çok katı yasakların uygulandığı ülkede, son günlerde hastaneler dolup taşarken cenaze evlerinde ve krematoryumlarda da olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor. Kovid ihbarlarının artması üzerine başkent Pekin'de çok sayıda yeni sağlık ekibi görevlendirildi. Bulaşıcılığı yüksek Omikron varyantı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının keskin şekilde arttığı kaydediliyor.

Ülke genelinde sokaklarda dolaşan koruyucu kıyafetli Kovid ekiplerinin ve ambulansların sayısının da hızla artması dikkat çekti.

VAKA SAYILARI ZİRVEYİ GÖRECEK

Çin, son günlerde Kovid kaynaklı ölüm bulunmadığını savunuyor ancak sağlık kurumlarından gelen veriler durumun vahim olduğunu ortaya koyuyor. Reuters haber ajansının tahminlerine göre, nisan ayında Çin'de vaka sayıları zirveyi görecek ve ölü sayısı 322 bine ulaşabilir.

ABD merkezli Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü’nün (IHME) tahminlerine göre de, 1,4 milyar nüfuslu Çin’in Kovid'le mücadelede katı kısıtlamaları aniden kaldırması ülkede bir milyondan fazla insanın ölümüne yol açabilir. IHME Direktörü Christopher Murray, o döneme kadar Çin nüfusunun yaklaşık üçte birinin enfekte olacağını söyledi.

Bu yeni durum, pandeminin başından bu yana bitmeyen bir karantina, test-takip ve aşılama döngüsüyle virüsü kontrol altına almaya çalışan Çin'in önlemleri gevşetme adımının akıbeti açısından da büyük önem taşıyor. Vaka sayılarının artmaya başlaması üzerine Kovid önlemlerini yeniden sıkılaştıran hükümet, son yılların en büyük muhalif protestolarıyla karşı karşıya kalmıştı. Gösteriler, Devlet Başkanı Şi Cinping'e karşı en büyük meydan okuma olarak nitelenmişti.

Ülkede son resmi verilere göre pandemi nedeniyle ölü sayısı 5 bin 235'e ulaştı.

Çin'den yeni kovid kararı

 

Çin'de Kovid-19: Vaka sayısı 8 binin altında

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)