BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVahit Kirişci: Dünya panik halindeydi----

Vahit Kirişci: Dünya panik halindeydi

Vahit Kirişci: Dünya panik halindeydi
19 Kasım 2022 - 02:44 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"nda tahıl koridorunun uzatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, son 20 yılda da önemli işlere imza atıldığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tahıl koridorunun 4 ay daha uzatılıyor olması yeniden dünyaya nefes aldırdı." dedi.


Bakan Kirişci, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"na katıldı. Kirişci toplantıda yaptığı konuşmada, son 20 yıl içinde çoğu  alanda önemli işler yapıldığını, böylece ülkenin ihtiyacı denilecek çok az sayıda iş kaldığını ifade etti. 

Tarım Bakanı Kirişci, Türkiye'nin artık gündem belirleyen bir ülke olduğunun altını çizerek şu sözleri kullandı:

"İki hafta önce Tarım Bakanları Zirvesi için OECD toplantısına katılmak amacıyla Paris'teydim. O zaman da bu 31 Ekim'deki tahıl koridoruyla ilgili süreç Rusya tarafından askıya alınmıştı ama 1 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmesiyle süreç kaldığı yerden devam etti. Bu kendiliğinden mi oldu? Hayır.

Tutarlı, dengeli, hakkı hak bilip onun gereğini yapan, yanlış bir şey olduğunda buna yanlış diyebilme cesaretini gösteren ve bu tutarlılığıyla dünyanın artık gıpta ettiği bir Cumhurbaşkanımız... Sayın Cumhurbaşkanımızın adeta ağzına bakan, bu kişi ne diyecek diye bekleyen artık bir dünya var. Tahıl koridoru, bir lider diplomasisinin, Türkiye'nin dengeli ve tutarlı dış politikasının, taraf tutmamak, her iki tarafa da söylenmesi gerekenleri söylemek adına Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediklerinin bir sonucudur." 

''Tahıl koridoru açıldı, ortalık rahatladı''

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 22 Temmuz'da İstanbul'da yapılan görüşmeler sonrası tahıl koridoru anlaşmasının yürürlüğe alındığından ve Antalya Diplomasi Forumu'ndan da bahsederek şöyle devam etti:

"Dünya büyük bir panikteydi, biz hamdolsun ülke olarak kendi tedbirlerimizi almış olmamız ve 20 yıldan beri oturtmuş olduğumuz sistem sayesinde rahattık ama dünya rahat değildi. Dünyada zaten pandemiyle başlayan tedarik ve üretim zincirlerinde bir bozulma vardı. Bu bozulma zirve yaptı Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber.

Tahıl koridoru açıldı, ortalık rahatladı. 450 doları görmüş tonu, buğdayda, 330 dolarlara depo teslimi yapılmaya başlandı. Yani 110-120 dolarlık indirim, yüzde 25'lik bir indirim anlamına geldi. Ve bu koridorun 31 Ekim'deki sürecinin askıya alınmasıyla beraber dünyada nasıl panik oluşturduğunu tekrar gördük. Cumhurbaşkanımız devreye girdi, sorun çözüldü ve şimdi de 2 gün sonra yeniden yürürlüğe girmesi, yani 4 ay süreyle daha uzatılması sağlanmış oldu. Türkiye'nin burada üstlenmiş olduğu bu lider diplomasisi bize bu neticeyi sağladı."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)