BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar piyasadaki terginliği yorumladı----

Uzmanlar piyasadaki terginliği yorumladı

Uzmanlar piyasadaki terginliği yorumladı
18 Temmuz 2014 - 12:05 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya uçağının ardından, ekonomistler piyasalardaki seyri yorumladı

Ukrayna'nın doğusunda füzeyle vurularak düşürülen Malezya Hava Yolları’na ait uçaktaki 298 yolcudan sağ kurtulan olmadı. Dünyayı sarsan gelişme, piyasaları da vurdu. Ukrayna, ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları, Rusya ise Ukrayna’yı sorumlu tutuyor. Ancak uzmanlar, piyasalardaki aşağı yönü seyrin uzun soluklu olmayacağı görüşünde.

HOPPER: YANITLANMASI GEREKEN SORULAR VAR

Allianzg Global Investors Stratejisti Cristina Hooper, yatırımcıların, ABD’nin Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğe daha da fazla müdahil olacağı yönündeki endişelerinin son aylarda arttığını söyledi. Hooper, bu çerçevede, Wall Street’te dün görülen sert satışların, mantıklı olduğunu kaydetti. Ukrayna hava sahasında düşürülen Malezya uçağıyla ilgili yanıtlanması gereken pek çok soru olduğunu belirten Hoooer, "Yatırımcıların, yaşanan olayların ne gibi sonuçlar doğurabileceğini değerlendirmeleri birkaç gün alır" dedi.

WREN: NETLİK GEREKİYOR

Wells Fargo Advisors Stratejisti Scott Wren da piyasaların netliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu yaz piyasalar için en büyük riskin ABD ekonomisinin seyri değil, yükselen jeopolitik tansiyondan kaynaklanan belirsizlik olduğunu söyleyen Wren, "Netliğe ihtiyaç var. Belirsizlik borsalarda aşağı yönlü harekete neden oluyor. İşlemciler, neler olup bittiği anlaşılıncaya kadar beklemeye geçiyor" dedi.

WILKINSON: DÜŞÜŞ SÜRECEK

Interactive Brokers Baş Piyasa Analisti Andrew Wilkinson, "Rusya-Ukrayna arasında yükselen tansiyon nedeniyle piyasalarda yaşanan düşüşün süreceğini düşünmüyorum" dedi. Yatırımcıların, yükselen jeopolitik tansiyon ile ilgili hassasiyetlerini net bir şekilde ortaya koyduklarını kaydeden Wilkinson, "Diğer yandan, son dönemde yaşanan boğa piyasası, yatırımcıların kötü haberleri ne denli hızlı şekilde sindirip, yola devam ettiğinin bir göstergesi" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)