BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzakdoğu'da füze alarmı!----

Uzakdoğu'da füze alarmı!

Uzakdoğu'da füze alarmı!
02 Aralık 2012 - 11:53 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesi yapacağını açıklaması Japonya'da hareketlenmeye yol açtı

Japon basınına bilgi veren hükümet kaynakları, Kuzey Kore'nin bu kararından vazgeçmesini istediklerini belirtti.

Yetkililer, Komünist yönetim altındaki Kuzey Kore'nin bu girişimiyle ilgili geniş bilgi toplamaya çalışacaklarını ve füzeden bir parçanın ülke topraklarına düşme ihtimali karşısında alarma geçeceklerini kaydetti. Hükümet kaynakları Kuzey Kore'yi bu kararından vazgeçirmek için ABD, Güney Kore ve Çin ile yakın bir çalışma içinde olacaklarını da vurguladı.

İKİLİ GÖRÜŞME İPTAL
Kuzey Kore'den gelen açıklama sonrası Japonya Başbakanı Yoşihiko Noda da Çin'in başkenti Pekin'de çarşamba ve perşembe günü yapılacak ikili görüşmeleri iptal etti. Savunma Bakanı Satoşi Morimoto da üst düzey yetkililerle acil olarak bir araya geldi. Bakanlığın, füze hakkındaki bilgileri gözden geçirdiği ve füzeye karşı nasıl hazırlanacağına yönelik planları incelediği kaydedildi.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı'nın geçtiği haberde, Chosun Uzay ve Hava Teknik Üssü sözcüsünün Aralık ayının 10'u ila 22'si günleri arasında uzaya uydu fırlatacaklarını duyurdu. Geçen nisan ayında başarısızlıkla sonuçlanan uydu fırlatılmasına atıf bulunan sözcü, o tarihten itibaren çalışmalara daha da ağırlık verdiklerini söyledi. "Ülkemizin geliştirdiği teknolojinin başta halkımız olmaz üzere herkesin görmesi gerekiyor." diyen sözcü, "Geçen seferki (Nisan ayındaki) işlemde meydana gelen olayların hepsinin tekrar gözden geçirdik. Çalışmalarımıza daha çok ağırlık verdik." diye konuştu. Sözcü, uydu fırlatma işlemini komşu ülkeleri etkilemeyecek şekilde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

ABD: Kuzey Kore'nin uydu fırlatması barışa tehdit olur Amerikan yönetimi, Kuzey Kore'nin uydu fırlatması durumunda bunun çok provokatif bir adım olacağı uyarısını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, bu girişimin bölgesel barış ve güvenliğe bir tehdit oluşturduğunun öne sürdü.

Kuzey Kore'nin, uzaya uydu göndereceği açıklamasının kıtalar arası füze denemelerine bir kılıf olarak değerlendiriliyor. Nuland, balistik füze teknolojisi kullanılarak yapılacak bu eylemin, BM Güvenlik Konseyi kararlarının doğrudan ihlali anlamına geleceğini vurguladı.

Kuzey Kore, Aralık ayı ortalarında uzaya bir uydu göndermeyi planladığını açıklamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)