BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜrdün, askeri üslerinin, İsrail için kullanıldığı iddiasını yalanladı----

Ürdün, askeri üslerinin, İsrail için kullanıldığı iddiasını yalanladı

Ürdün, askeri üslerinin, İsrail için kullanıldığı iddiasını yalanladı
29 Ekim 2023 - 22:46 www.finansgundem.com

Ürdün ordusu, askeri üslerinin, "ABD'den İsrail'e mühimmat tedarikinde kullanıldığını" yalanladı

Ürdün yönetimi, hava kuvvetlerine ait askeri üslerin, ABD uçakları tarafından İsrail'e mühimmat tedariki için kullanıldığını yalanladı.

Ürdün ordusundan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında yer alan, Ürdün Silahlı Kuvvetlerine ait askeri üslerin ABD uçakları tarafından kullanıldığına ilişkin iddialara cevap verildi.

Açıklamaya göre, Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılmak üzere İsrail'e mühimmat ve ekipman tedariki yapan ABD uçaklarının Ürdün'ün askeri üslerini kullandığı yönündeki "söylentiler" gerçeği yansıtmıyor.

Bu tür iddiaların, Ürdün'ün, Filistin meselesi karşısındaki tutumunu ve silahlı kuvvetlerin imajını zedeleme amacı taşıdığı kaydedildi.

Kraliyet Hava Kuvvetlerinin, Gazze'ye insani yardım malzemesi ulaştırmak için uçak kaldırmasının yanı sıra, tüm zorluklara rağmen Gazze'deki sahra hastanesinin de faaliyetlerine devam ettiğine işaret edilen açıklamada, Ürdün'ün, güvenlik ve istikrarı ile ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaşması için harcadığı çabaları hedef alan bu tür söylentilerin yayılmaması talep edildi.

Ürdün ordusuna bağlı olarak 2009 yılında kurulan Ürdün sahra hastanesi, günde 1000 ila 1200 kişiye ücretsiz hizmet sunuyor.

Ürdün Başbakanlığının X sosyal medya platformundan 15 Ekim'de yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kalan Gazze Şeridi'ndeki Ürdün sahra hastanesinin çalışmalarına devam edeceği ifade edilmişti.

Macron, Gazze için ateşkes çağrısını yineledi

Trump: Hamas destekçisi öğrencilerin vizesini iptal edeceğim

İsrail’den Rus büyükelçiye uyarı

İsrail, Lübnan'ın güneyini topçu atışlarıyla vurdu

Hamas: İsrail güçleriyle sokak çatışmaları başladı

Macron ve Sunak Gazze’yi görüştü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)