BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÜnlü tekstilci Ayaydın’dan AVM tepkisi ----

Ünlü tekstilci Ayaydın’dan AVM tepkisi

Ünlü tekstilci Ayaydın’dan AVM tepkisi
23 Eylül 2016 - 13:08 www.finansgundem.com

Tekstil sektörünün ünlü ismi Yalçın Ayaydın, BloombergHT’de Arzu Maliki’nin konuğu oldu, AVM’lerdeki kira krizini, yabancı markaları anlattı.

FINANSGUNDEM.COM  
Ayaydın-Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ürününü TL ise satan ama kirasını dövizle ödeyen AVM‘deki marka mağazaların içende bulundukları krizi anlatırken çarpıcı bir uyarı yaptı. Ayaydın, AVM yöneticilerini iyi marka küçük marka ayrımı yapmakla suçladı. 6 ay sonra Türkiye’de kimsenin krizden bahsetmeyeceğini söyleyen Ayaydın, „Bu kriz geçici, bunu unrutacağız“ dedi.   
BloombergHT’de Arzu Maliki'nin sunduğu "Üst Düzey" programına konuk olan Ayaydın-Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın’ın konuşmasından önemli satır başları şöyle. 
 
 2016 HEDEFLERİ 
 
Türkiye zor zamanlardan geçti ve geçiyor. Biz şirket içinde çok çabuk toparladık. Son çeyrekte işlerin kötü olmasını beklemiyoruz, 2016 sonunda yüzde 21 büyüme hedefliyoruz ama karlilik olarak biraz düşüş var.  
 
AVM'LER MARKALAR KİRA TARTIŞMASI: 
 
Eğer siz ürününüzü TL ile satıyorsanız ve kiralarınızı da dövizle ödüyorsanız bu sıkıntılar her zaman olacaktır. AVM'cilerin markaların bu durumlarını da ciddi ciddi göz önüne alması lazım. 
Bazı AVM'ler anlaşmayı kabul ediyor, bazıları kabul etmiyor. Bazen de aynı AVM içinde dengeler bozuluyor çünkü AVM'ler iyi markaya indirim yapıyor ama küçük bir markaya indirim yapmıyor,“İstersen çık“ diyor.  
 
Bugün Türkiyede örnek verebileceğim bir tek AVM vardır o da İstinye Park. Sahibi Zafer Kurşun ve ben sektör adına kendisine burdan teşekkür ediyorum çünkü, Türkiye'de bir örnek. Her zaman ve eşit indirim yapıyor. 
 
Özetle, indirim yapılacaksa herkese eşit indirim yapılması lazım ve hiçbir markanın dükkanın kapanmaması lazım. Şu anda dar bir boğazdan geçiyoruz ve bütün AVM sahiplerinin bunu görmesi lazim..  


 
YABANCI MARKALARIN TÜRKİYE'DEN ÇIKIŞI: 
 
Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada bir kriz var,,Ben Fransa'nın en önemli katlı mağazası Galerie Lafeyette'te gidiyorum, güvenlik aramasından geçiyorum. Orada da OHAL var ama kimse orası için ‚kötü‘ demiyor. Sıkıntı Türkiye'de var“ diyorlar.. 
Yabancı markalara söylüyorum siz Türkiye'ye gelirken pazar araştırmanızı yapmadınız, rakip analizinizi yapmadınız, sonrada Türkiye'de kriz var diyorsunuz ama yanlış sizde.. 
Zaten hesabınızı düzgün yapmazsanız siz Türkiye'de değil dünyanın hiçbir yerinde barınamazsınız. 
Türkiye bu krizi çok çabuk atlatacak, 6 ay sonra biz bunu unutucaz. Türkiye'de geciçi bir kriz var. 
  
YURTDIŞI HEDEFLERİ 
  
Şu anda yurt dışında 15 mağazamız var yıl sonuna kadar  4 tane daha açacağız. İran pazarına da giriyoruz. Kontratlarımızı yaptık önümüzdeki yıl 5 mağaza açacağız burada. 2017 yılında yurt dışında agresif bir büyümeyle 17 mağazamız daha açılacak. Şirketimizin hedefi şu anda daha fazla ihracat. 
 
 KREDİ KART TAKSİTLERİNİN 12 AYA ÇIKMASI; 
 
Bu karar giyim perakendeyi rahatlatacaktır. Borcu olanlar da 72 aya uzatıldı sanırım,  yani borçlar yeniden yapılandırılacak onlar da yeniden alışveriş yapabiliyor duruma gelecekler. Böylelikle piyasa rahatlamiş olacak.  
 
YENİ SEKTÖRLERE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM  
 
Geçmişte melek yatırımcı olarak değişik sektörlere yatırım yaptım. Önümüzdeki dönem tekstil sektöründeki bilgi ve birikimimle kendi sektörümüzde yeni firsatlar kovalayacağım. Giyim perakendede yeni markalarla yol alabiliriz. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin23 Eylül 2016 21:19

    YENİMİ AKILARINA GELMİŞ TÜRKİYE ÇALIŞARAK PARA KAZANIYOR AMERİKA PARA BASARAK TÜRK LİRASİ GAZTE KAGDI OLDU DİŞARDAN TÜRKİYYE GELEN YABANCI BEDAVA YAŞIYOR

  • melih demir23 Eylül 2016 14:52

    sevgili ayaydın sarkuysan al..10 milyon dolar yatır şirketin sahibi olursun..