BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü işletmeciden 'dolandırıldım' iddiası!----

Ünlü işletmeciden 'dolandırıldım' iddiası!

Ünlü işletmeciden 'dolandırıldım' iddiası!
10 Nisan 2023 - 08:40 www.finansgundem.com

Ünlü otel işletmecisi Toprak Dukul, Musevi iş adamı Mozi Mitrani'ye yarım milyon euro kaptırdığını iddia etti.

Musevi işadamı Moiz Mitrani ile arkadaş olan Bodrum'da ünlü bir otelin yatırımcısı Toprak Dukul, iddiaya göre, ünlü pizza devinin de faaliyet gösterdiği Almada Grubun kurucusu ve sahibi olan Katar devi Omar Hamad Almana ile tanışıklığının olduğunu piyasaya duyurmuştu. Bu durumu bilen ünlü iş kadını Toprak Dukul, şirketinin içinde bulunduğu zor durum nedeniyle oteli Almana grubuna satmak istediğini söyledi. Bunun için Mitrani, aracı olacaktı. Satış işlemleri için Almana grup vekiliyle iletişim kurduğunu söyleyen Mitrani, Dukul'dan bu aracılık için komisyon bedeli alacaktı.

DOLANDIRILDIM İDDİASI

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 150 ila 170 milyon Euro arasında bir fiyata otelin yüzde 51 ila 70 arasındaki hissesini satacaklarını vaat eden Mitrani, gider avansı ve komisyon gideri için Dukul'dan yarım milyon Euro talep etti. Dukul, Mitrani'nin sahibi olduğu danışmanlık şirketine söz konusu parayı yatırdı. 3 ay süre içinde satış gerçekleşmeyince yine iddiaya göre Moiz Mitrani, Dukul'a Omar'ın sağlık nedeniyle Türkiye'ye gelemediğini ve satışı gerçekleştiremediğini söyledi.

ALACAKLARINA İCRA İŞLEMİ

Bunun üzerine ünlü iş kadını Toprak Dukul, Omar'ın sahibi olduğu İstanbul'daki dairesine bir çalışanını göndererek durumu araştırmasını istedi. Çalışan ise, Omar'ın çalışanlarından ve muhasebe görevlisinden böyle bir satıştan ve ya anlaşmadan habersiz olduklarını öğrendi. Bunun üzerine kendisini dolandırdığı iddia ettiği Mitrani'ye kaptırdığı yarım milyonluk paranın iadesi için İstanbul İcra Dairesine başvuran Dukul, paranın tahsil edilmesini isteyerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Alacağının faiziyle birlikte kendisine ödenmesini isteyen Toprak Dukul, 590 bin Euro'luk icra takibi başlattı. Takip sonrası, savcılığa da başvuran Dukul, kendisini dolandıran Moiz Mitrani'nin cezalandırılmasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Japonya’yı sarsan cinayet: Ünlü iş insanı 'seri katil' çıktı!

 

Ünlü estetikçiye taciz cezası!

 

Dolandırılan ünlü oyuncu Hazal Türesan: Babamın doğum tarihini söyledi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)