BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü iktisatçı Fed'e atanıyor----

Ünlü iktisatçı Fed'e atanıyor

Ünlü iktisatçı Fed'e atanıyor
06 Mart 2018 - 06:57 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, Columbia Üniversitesi'nden iktisatçı Richard Clarida'nın Fed'e atanmak üzere olduğunu yazdı. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Geçtiğimiz hafta, ABD Merkez Bankası’nın başkanı görevindeki Jerome Powell parlamentoda iki günlük bir sunum yaparak açıklamalarda bulundu. Önemli olarak 2018'de dört defa faiz artışı yapabileceklerini ama faiz artışların aşırı olmayacağını belirtti. Halbuki aralıkta, Yellen döneminde, sadece üç Faiz artışı yapılacağı konuşulmuştu. Jerome Powell Merkez Bankası Başkanı konumundaydı ama yedi kişilik FED Yönetim Kurulu'na Yellen dönemi sonrasında zaten sadece iki kişi atanmış durumdaydı; Başkan Jerome Powell ve de yardımcısı Randall Quarles.

İlginçtir, zaten FED çalışanı olan Jerome Powell aslında bir hukukçu ve de yatırım şirketi yöneticisiydi ve otuz yılda ABD’de ekonomi doktorası olmadan FED Başkanlığına atanmış ilk ve tek kişiydi. Ancak önümüzdeki günlerde çok kuvvetli bir iktisatçı FED Yönetim Kurulu'nda göreve başlayacak.

Columbia Üniversitesi iktisatçısı Richard Clarida 1988 yılından bu yana Columbia Üniversitesinde profesör olarak çalıştı. Dört yıl da Ekonomi Bölümü Başkanlığı yaptı. Ayrıca Pacific Investment Management adlı şirkette de stratejik danışman olarak görev almıştı. Diğer taraftan da ABD Hazine Departmanı'nda eski Başkan George W. Bush döneminde 2002-2003 yıllarında, ekonomi politikası uzmanı görevi yapmıştı.

Bay Clarida henüz medyaya beyanat vermiyor ama kendisi Cumnuriyetçi olmakla beraber, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından takdir edilen bir akademisyen idi. Profesör Clarida daha evvel Bill Clinton döneminde FED Başkan Yardımcılığı yapmış Princeton Üniversitesi iktisatçısı ünlü Alan Blinder tarafından da desteklenmiş biri.

New York basını Profesör Clarida’yı takip etmekte. Wall Street Journal Beyaz Saray’a FED yöneticiliği görevini konuşmak ve de Powell tanışmak için giden Clarida’yı gündeme almıştı. Clarida kısa bir süre önce de, Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ile tanışmak için de Beyaz Saray’a gitmişti. Tabii Profesör Clarida, Senato tarafından da desteklendiği takdirde göreve başlayabilecek.

Clarida, Başkan Obama döneminde de FED’de göreve çağırılmıştı ama üniversiteyi bırakamamıştı.

FED çalışanları Profesör Clarida’yı büyük kurumlarda çalışmış ve çok uyumlu ve bilgili biri olarak görmekteler. Yani FED kültürüne alışması için pek bir şey gerekmiyor deniyor!

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)