BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜNLÜ & Co’dan tarım alacaklarına dayalı üçüncü VDMK ihracı----

ÜNLÜ & Co’dan tarım alacaklarına dayalı üçüncü VDMK ihracı

ÜNLÜ & Co’dan tarım alacaklarına dayalı üçüncü VDMK ihracı
12 Haziran 2019 - 16:01 www.finansgundem.com

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co), TARFİN Tarım A.Ş.'nin tarım alacaklarını bir yatırım aracına dönüştürdüğü yeni bir ihraç daha gerçekleştirdi.

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, tarım piyasasının hızla büyüyen markası TARFİN’in 10 milyon Türk Lirası tutarında VDMK ihracına aracılık etti. TARFİN'in çiftçilere yaptığı vadeli satışlardan doğan alacakları devralan ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. Hasat Varlık Finansman Fonu, nitelikli yatırımcılara yönelik bu ihraç işlemi ile bir taraftan ucuz fonlama imkanı ile tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunurken, diğer taraftan da yüksek getirili yatırım alternatifi sundu.

ÜNLÜ & Co, bu üçüncü VDMK ihracı ile yaklaşık 2 bin çiftçiden devralınmış granüler alacak havuzunu menkul kıymetleştirerek yatırım seçeneklerini çeşitlendirirken, yüzde 20 ek teminat sağlayan güvenilir yapısı ile birlikte yüksek getiri fırsatı da sağlamış oldu.

ÜNLÜ & Co, tarım alacaklarına dayalı ilk VDMK ihracı ile sermaye piyasalarının en prestijli yarışmalarından biri olan 4. TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde 2018 ‘Özel Ödül’ kategorisinde ‘En Yaratıcı Sermaye Piyasası Projesi’ ödülünü kazanmıştı.

TARFİN’in kurucu ve yönetici ortağı Mehmet Memecan da konuyla ilgili “Geçtiğimiz 12 ayda gerçekleştirdiğimiz bu üçüncü VDMK ihracı ile daha fazla çiftçiye erişerek çiftçilerimizin girdi alımlarında daha fazla tasarruf etmelerine imkan sağladık. VDMK ihracımıza gösterdikleri ilgi ve güven için yatırımcılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Danışmanı Murat Gülkan da yeni VDMK ihracına ilişkin şunları söyledi: “Yoğun talep gören bu VDMK ihracı ile hedeflediğimiz gibi bir taraftan TARFİN’e ucuz fonlama imkanı sağlayarak tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunurken diğer  taraftan da yatırımcılara yüksek getirili yatırım alternatifi sunmuş ve bu işlemle bir kez daha VDMK ürününün yerel ve yabancı yatırımcılar tarafında talep gördüğünü tescil etmiş olduk. Türkiye’deki hem tarım sektörü hem de borç sermaye piyasaları için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu finansman işleminde TARFİN’e destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları ve Danışmanlığı Bölümü Yönetici Direktörü Ayşe Akkın ise ihraç işlemi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye için böylesine önemli bir sektörde faaliyet gösteren ve büyümeyi hedefleyen  bir firmanın finansmanının da doğru yapılandırılması oldukça önem arz ediyor. TARFİN ile birlikte verimli çalışmalarımız sonucunda, firmanın gelecek planlarını sağlıklı bir şekilde inşa etmesinde önem teşkil edecek fonlama hedefini gerçekleştirmeyi başardık. Farklı sektörlerden oyuncuların da alacak havuzlarının menkul kıymetleştirildiği yeni VDMK ihraçlarını piyasaya getirmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)