BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnilever Türkiye CEO’su Gooussens: Konya için tarihi bir an----

Ünilever Türkiye CEO’su Gooussens: Konya için tarihi bir an

Ünilever Türkiye CEO’su Gooussens: Konya için tarihi bir an
04 Mayıs 2017 - 12:20 www.finansgundem.com

İngiliz - Hollanda sermayeli Ünilever'den Konya'ya 350 milyon euroluk yatırım. Gooussens, “100 yıldır Türkiye’deyiz, Türkiye’den gitmeyeceğiz” dedi.

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM / KONYA

Gıdadan kozmetiğe dünya devi olan Ünilever, Türkiye olarak Konya’daki ikinci yatırımına da imzasını attı. Kentte güçlü bir tedarik zinciri ekosistemi oluşturan Ünilever’in Ev ve Kişisel Bakım Ürünleri fabrikası hakkında,  “Konya için tarihi bir an” diyen Ünilever Türkiye, Orta Asya, İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Gooussens, “100 yıldır Türkiye’deyiz, Türkiye de koşullar ne olursa olsun en azından 100 yıl daha burada olacağız” diye konuştu.

Basın mensupları ile fabrikayı dolaşan ve 350 milyon euroluk yatırım hakkında bilgiler veren Goousses, Türkiye’ye olan sıcak duruşunu da “Ünilever Türkiye'nin başına getirilmem benim için büyük onur oldu. Hiç düşünmeden, sadece eşimi aradım ve evet dedim” sözleriyle hissettirdi. Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur ise son 10 yılın en büyük Ünilever yatırımını “Bir hayal kurduk, Anadolu'nun tam ortasına bir yatırım yaptık” sözleriyle dile getirdi.

Ev ve Kişisel Bakım Kategorisi Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi  Kamuran uçar da Ünilever’in, 13.7 milyar TL’lik bu kategoride 5.2 milyar TL paya sahip olduğunu söyledi.

İşte Ünilever Türkiye’nin 3 önemli ismi, işte sunumları…



350 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Ünilever Türkiye, Orta Asya, İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Gooussens

“Belki iddialı söyleyeceğim ama Konya için tarihi bir an. 190 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 53 milyar euro ciromuz var. Dünya çapında markalarımız var. Ama yerel markalarımız da var. Markalarımızı görmüşsünüzdür. görmemişseniz yüzde 2’lik azınlıktasınız demektir. 100 yıldır Türkiye’deyiz, Türkiye’de koşullar ne olursa olsun en azından 100 yıl daha burada olacağız.  Türkiye’de 30 markamız var. Ünilever Türkiye'nin başına getirilmem benim için büyük onur oldu, hiç düşünmeden, sadece eşimi aradım ve ‘evet’ dedim. İlk yatırımız 1952’de. 100 yıl dediniz diyeceksiniz, 100 yıl önce sabun satarak gelmişiz. Buradan 32 ülkeye 150 milyon euro ihracat yaptık.  Capital dergisinin en beğenilen şirketleri değerlendirmesinde 3. olduk. 1’inci Koç'tu yanılmıyorsam. Koç'u yenebiliriz herhalde. Bu Konya'daki 2. fabrikamız. 2013’de Algida fabrikamızı açmıştık. İkinci olan ve tedarikçilerimizle birlikte yaptığımız bu yatırımımız 350 milyon Euro.”       

 

KONYA’YI SEÇTİK ÇÜNKÜ…

Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur

“Bir hayal kurduk, Anadolu'nun tam ortasına bir yatırım yaptık. Ben Türkiye Rusya Ortadoğu Kuzey Afrika Orta Asya ve Kafkasya tedarik zincirlerinden sorumluyum. 33 fabrikada 2 milyon ton üretim yapıyoruz. Türkiye tedarik zincirinde 8 fabrika, 5 bin çalışan ve 100 yıllık bir geçmiş var. 32 ülkeye 150 milyon euroluk ihracat yapıyoruz.  Bu yatırım son 10 yılın Ünilever'in en büyük yatırımı. Neden Konya; rekabetçi yatırım teşvikleri, teşvik önemli bir parametre. Yetenekli işgücü bir diğer neden. Kuvvetli OSB altyapısı, bölgesel destek bir diğer neden. Son olarak da lojistik desteği ve geleceğe yönelik yatırımlar. Mersin üzerinden ihracat yapabilme yeteneğine sahip…”    

 

PAYIMIZ 5.2 MİLYAR TL

Ev ve Kişisel Bakım Kategorisi Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi  Kamuran Uçar

“Hızlı tüketim ürünleri sektörü 2016’da yüzde 9 büyüyerek 61 milyar liraya ulaştı. Ev ve kişisel bakım katagorisi 13.7 miktar TL oldu, Ünilever bu kategoride 5.2 milyar TL paya sahip. Her şey 50 yıl önce Omo ile başladı, sonra Elidor geldi. Şimdi 13 marka ile yola devam ediyoruz…”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)