BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUnicredit ile Koç Holding arasındaki pay devri tamamlandı----

Unicredit ile Koç Holding arasındaki pay devri tamamlandı

Unicredit ile Koç Holding arasındaki pay devri tamamlandı
05 Şubat 2020 - 21:22 www.finansgundem.com

Unicredit'in Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler'deki hisselerini ortağı Koç Holding'e devretme süreci tamamlandı. İşlem sonrası Yapı Kredi'de bir çok isim görevden ayrıldı, bazı üst yönetim kademelerine ise yeni atamalar yapıldı

FINANSGUNDEM.COM

2002 yılından beri Koç Holding ile ortaklığı bulunan İtalyan devi Unicredit'in Yapı Kredi Bankası ve Koç Finansal Hizmetler'deki paylarını Koç Holding'e devrinde son aşama da tamamlandı. Pay devri sonrasında Yapı Kredi üst yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, Yapı ve Kredi Bankası (YKB) ve Koç Finansal Hizmetler'in (KFS) pay devrine ilişkin daha önceden belirlenen ödeme ve temlik işlemlerinin kapanışı izleyen işgünü yapılması kaydıyla pay devirleri gerçekleştirildiği, Koç Grubu ve Unicredit arasındaki Pay Sahipleri Sözleşmesi'nin de bugün itibariyle feshedildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, Unicredit'in Yapı Kredi'de ilk etapta yüzde 10'dan daha az hissesini satmayı planladığı açıklanmış, bankanın söz konusu satış ile rasyolarını düzeltmeyi hedeflediği belirtilmişti.

KOÇ HOLDİNG, YKB'NİN YÜZDE 9,02'SİNE SAHİP OLDU

Unicredit'in paylarının devrinden önce Yapı Kredi sermayesinde doğrudan pay sahibi olmayan Koç Holding, devir sonrası YKB'nin yüzde %9,02'sine, UniCredit ise %31,93'üne doğrudan sahip oldu. Devir işlemi öncesi YKB hisselerinin doğrudan ve dolaylı %40,97'sine sahip olan Koç Grubu'nun toplam payları yüzde %9,02 oranında artmış oldu.

İşlem öncesinde Koç Holding ile UniCredit'in iş ortaklığı niteliğinde faaliyetlerine devam eden YKB, Koç Holding'in bağlı ortaklığı haline geldi.

KFS'NİN TÜM PAYLARI KOÇ GRUBU'NA DEVREDİLDİ

Pay devri işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Koç Finansal Hizmetler (KFS) sermayesini temsil eden payların %100'ü Koç Grubu'na (Koç Holding, Koç şirketleri, Koç Ailesi, Koç Ailesi tarafından kontrol edilen ortaklıklar ve ilişkili vakıflar) geçmiş oldu.

HALKA AÇIK KOÇ GRUBU ŞİRKETLERİNİN KSF'DEKİ PAYLARI YÜKSELDİ

Buna göre, KFS'de pay sahibi Koç Grubu üyelerinden halka açık şirketler olan Koç Holding'in payı %42,26'dan %84,53'e, Aygaz A.Ş.'nin KFS'deki payı ise %1,97'den, %3,93'e yükseldi.

YAPI KREDİ ÜST YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Konuyla ilgili açıklamaların ardından, Yapı Kredi Bankası üst yönetiminde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcılığı düzeyinde değişiklikler yaşandı. Bankada ayrıca, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ni yürüten isim de değişti.

Üst yönetimdeki değişikliklerle ilgili banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Yönetim Kurulu üyesi Marco Iannaccone'nin Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan (Chief Operating Officer - COO) görevinden istifa ettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, banka yönetiminde bulunan Gianfranco Bisagni, Mirko Davide Georg Bianchi, Carlo Vivaldi ile Giovanna Villa'nın ise Yönetim Kurulu Üyeliklerinden ve bankadaki diğer tüm görevlerinden 5 Şubat 2020 tarihi itibariyle istifa ettiği kaydedildi.

Söz konusu ayrılıklar üzerine Banka yönetim kurulu, boşalan Yönetim Kurulu Üyeliklerinden birine Nevin İmamoğlu İpek'in seçilmesine ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine Niccolò Ubertalli yerine Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çakıroğlu'nun atanmasına karar verdi.

Ayrıca, banka bünyesinde Finansal Planlama Mali İşler Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Massimo Francese, İç Denetim Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Giovanni Battista Avanzi ve Risk Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Albert Angersbach'ın 5 Şubat 2020 tarihi itibariyle bankadaki görevlerinden ayrıldığı duyuruldu.

UNICREDIT - KOÇ ORTAKLIĞI 2002'DEN BERİ DEVAM EDİYORDU

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Unicredit'in, Koç Holding ile ortak olduğu Yapı Kredi bankası ve Koç Finansal Hizmetler'deki paylarını devrederek Türkiye'den çıkacağı haberleri Koç Holding tarafından doğrulanmış ve iki ortak arasında 2002 yılında akdedilen pay sahipleri sözleşmesinin sonlandırılmasına ilişkin fesih protokolü imzalandığı duyurulmuştu.

Unicredit, Yapı Kredi'deki yüzde 12 hissesini satıyor

UniCredit'in Yapı Kredi'de payı azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)