BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUNICEF: Doğu Afrika'da çocuk ölümleri ciddi oranda artabilir----

UNICEF: Doğu Afrika'da çocuk ölümleri ciddi oranda artabilir

UNICEF: Doğu Afrika'da çocuk ölümleri ciddi oranda artabilir
08 Haziran 2022 - 13:13 www.finansgundem.com

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Doğu ve Güney Afrika Bölgesel Direktör Yardımcısı Rania Dagash, Doğu Afrika ülkelerinde çocukların yetersiz beslenme oranına dair rakamları paylaştı.

Birleşmiş Milletler, dünyanın tüm dikkatini Ukrayna-Rusya savaşına verip diğer bölgelerdeki insani krizleri göz ardı etmeyi devam ettirmesi halinde Doğu Afrika'da "çocuk ölümü sayısında patlama yaşanacağı" uyarısı yaptı.

UNICEF Doğu ve Güney Afrika Bölgesel Direktör Yardımcısı Rania Dagash, "Dünya, Ukrayna'ya bakışını genişletip başka yerleri görmez ve acil hareket etmezse, Doğu Afrika'daki çocuk ölümlerinde patlama beklenmektedir" dedi.

Somali'de son 5 ayda acil gıda ihtiyacı duyan çocuk sayısı yüzde 15 arttı

Bölgedeki kuraklık ve gıda yetersizliği yüzünden son 5 ayda acil gıda ihtiyacı duyan çocuk sayısının yüzde 15 arttığına dikkati çeken Dagash, "Etiyopya, Kenya ve Somali'de 1,7 milyondan fazla çocuk, gıda güvensizliği nedeniyle acil müdahaleye muhtaç durumda" ifadesini kullandı.

Dagash, bunun yanı sıra Somali'de 336 binin üzerinde çocuğun şiddetli açlık tehlikesi altında olup, çok acil yardıma ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

2 yılda üst üste 4 yağmur mevsimi kurak geçti

Bölgede son 2 yılda üst üste 4 yağmur mevsiminin kurak geçtiğini ifade eden Dagash, bu durum nedeniyle ekin ve çiftlik hayvanlarının öldüğü, su kaynaklarının ise kuruduğunu aktardı.

Dagash, ekim ayındaki yağmur mevsiminin de kurak geçeceği ve "bölge tarihindeki en uzun süreli kuraklığın yaşanacağına" dair UNICEF'in tahminlerini paylaştı.

Ukrayna'daki savaşın gıda tedariğine ve fiyatlarına etkisi

Dagash, savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan gıda ticaretinin aksamasının Doğu Afrika'da artan kıtlığı tetiklediğini belirterek, "Sadece Somali, buğdayının yüzde 92'sini Rusya ve Ukrayna'dan ithal ediyor. Tedarik zinciri kilitlendi ve savaş aynı zamanda gıda ve petrol fiyatlarını artırdı. Etiyopya, Kenya ve Somali'de halk, hayatta kalabilmek için temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyor" açıklamasını yaptı.

En çok Somali etkilendi, gıda fiyatları yüzde 160 arttı

Ukrayna savaşının en çok Somali'de gıda fiyat artışını etkilediğini savunan Dagash, savaşın başladığı günden beri ülkede gıda fiyatlarının yüzde 160'a kadar arttığı bilgisini paylaştı.

Dagash, uluslararası camiaya, "İnsani faciayı önlemek için derhal harekete geçmeliyiz. En korumasız durumdaki kişilerin hayatları yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle halihazırda tehlikedeyken, harekete geçmek için kıtlık ilan edilmesini bekleyemeyiz" çağrısı yaptı.

Buğday, küresel gıda krizinin en ciddi ayağını oluşturuyor

Ukrayna Tarım Bakanı: Gıdada 'korkunç' fiyat artışı yaşanabilir

Birleşmiş Milletler'den gıda krizi uyarısı

Gıda krizi göçü artırıyor

Çad’da gıda krizi: Acil durum ilan edildi

Afrika Birliği Başkanı Sall: Yaptırımlar gıda sorununu daha da kötüleştirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)