BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUNESCO: Venedik listeye eklenmeli----

UNESCO: Venedik listeye eklenmeli

UNESCO: Venedik listeye eklenmeli
01 Ağustos 2023 - 07:05 www.finansgundem.com

Birlemiş Milletler Kültür Dairesi, ikonik İtalyan şehri olan ve güçlü bir turizm potansiyeli olan Venedik'in tehlikedeki dünya mirası alanları eklenmesi önerisinde bulundu

Birleşmiş Milletler'in (BM) Kültür Dairesi, Venedik'in tehlikedeki dünya mirası alanları listesine eklenmesi gerektiğini söyledi.

Unesco'nun bir raporuna göre, ikonik İtalyan şehri, iklim değişikliği, yoğun turizm faaliyetleri, aşırı gelişme ve yükselen deniz seviyeleri nedeniyle "geri dönüşü olmayan" hasar riskiyle karşı karşıya.

AMAÇ, KORUMAK

Ajans, bölgenin gelecek için daha iyi korunmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Reuters'in bildirdiğine göre, Venedik belediyesinden bir sözcü öneriyi "dikkatlice okuyacaklarını, daha sonra İtalyan hükümeti ile görüşüleceğini" söyledi.

Venedik, "çok sakin" anlamına gelen "La Serenissima" olarak biliniyor, ancak yoğun turizm talebi nedeniyle artık bu takma isimle uyum göstermiyor.

Unesco raporu, İtalyan yetkilileri, İtalya'nın en güzel şehirlerinden birinin karşılaştığı sorunları çözmek için "stratejik vizyon eksikliğinden" sorumlu tutuyor.

2 YIL ÖNCEDE AYNI UYARI GELMİŞTİ

Venedik'in tehlike listesine alınması iki yıl önce Unesco tarafından önerilmişti, ancak İtalyan hükümetinin aldığı bazı acil önlemler nedeniyle son anda önlendi.

Bu önlemlerden biri, yolcu gemileri gibi büyük gemilerin San Marco Kanalı'nda yasaklanması ve ayrıca şehir için iddialı bir koruma planı başlatma sözüydü.

Unesco, çok kirletici olan diğer tekne modellerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söylese de, büyük gemilere yönelik yasak uygulanıyor.

Ancak Venedik'i kurtarma planı hiçbir zaman uygulanmadı ve bir serap olarak kaldı.

ABD UNESCO’ya yeniden katılmak istiyor

 

Unesco listesindeki Hierapolis'te yıkılma tehlikesi!

 

Fransızların ünlü baget ekmeği UNESCO dünya mirası listesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)