BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜmit Saral, Trabzon'da yakalandı----

Ümit Saral, Trabzon'da yakalandı

Ümit Saral, Trabzon'da yakalandı
17 Haziran 2017 - 13:29 www.finansgundem.com

Güngören'de çıkan çatışmanın ardından aranan Ümit Saral, Trabzon'da yapılan operasyonla gözaltına alındı

Güngören’de Şirinler çetesi üyesi 1 kişinin öldürüldüğü, 2’si çete üyesi 8 kişinin yaralandığı kaleşnikoflu saldırıya karışan 15 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. 6 kişinin ölümünden, 15 kişinin de yaralanmasından sorumlu tutulan grubun elebaşı Ümit Saral da Trabzon’da yakalandı. Çete üyeleri ifadelerinde saldırıyı inkar etmeyerek, “Şirinler çetesi hasmımızdır. Bu nedenle saldırdık” dedi. Çetenin daha önce 4 üyesi yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Güngören’de 3 Haziran 2017 akşamı Sarallar grubu tarafından Şirinler grubuna düzenlenen saldırıda, Şirinler çetesi üyesi 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Saldırıda 8 kişi de çeşitli yerlerinden vuruldu. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Ekipler 24 saat geçmeden saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiyi, devamında da 11 çete üyesini yakaladı.

Ekipler, saldırı talimatını Ümit Saral’ın verdiği yönünde bilgilere ulaşmasının ardından Trabzon polisi ile birlikte operasyon düzenledi. Ümit Saral Trabzon’da yakalandı. Polis gruba yönelik 3 operasyonda, Güngören’de kullanılan 2 kaleşnikof ve 4 tabanca ile birlikte 7 kaleşnikof, 1 el bombası, 8 tabanca, çok sayıda mermi, sahte kimlikler ve çalıntı araçlar ele geçirdi.

6 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Polisin tespitlerine göre; Ümit Saral’ın yönettiği suç örgütü, geçtiğimiz yıl Temmuz’da Hakan Koyuncu’nun öldürülmesi olayına karıştı. 24 Ağustos’ta Şirinler çetesinin elebaşı Kenan Şirin öldürüldü. Kasım 2016’da Rize İkizdere’de bir kahvehaneyi taradı. Şirinler çetesinin hedef alındığı saldırıda vatandaşlarında arasında bulunduğu 3 kişi öldürüldü, 7 kişi de yaralandı.Geçtiğimiz Şubat Ayı’nda ise Murat Ahretlikoğlu Esenyurt’ta bir inşaat firmasında çete üyelerince silahla yaralandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)