BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUluslararası piyasalarda Noel arası----

Uluslararası piyasalarda Noel arası

Uluslararası piyasalarda Noel arası
24 Aralık 2015 - 21:05 www.finansgundem.com

ABD ve Avrupa borsaları Noel tatili nedeniyle yarım gün işlem gördü, borsalar ağırlıklı olarak düştü

ABD Borsaları Noel tatili nedeniyle yarım gün işlem gördü, Standard & Poor’s 500 ve Dow Jones Endeksleri düşüşle kapandı. Borsalar böylece bugün 3 günlük ralliyi sonlandırırken para birimi dolar Nisan'dan beri en uzun süreli düşüşe hazırlandı. 

Petrol fiyatlarındaki yükselişle enerji üreticileri gelişen piyasa hisse senetlerinde yükselişi destekledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi beşinci günde de geriledi, ABD para birimi 10 diğer para birimi karşısında değer yitirdi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 4. günde de yükselirken altın fiyatları da arttı. 

ABD Borsaları 
S&P 500 Endeksi New York'ta kapanışta %0.2'den daha az düşerek 2,060.99 puan oldu. 3 günde %5.6 ralli yapan endeksin bugünkü düşüşüne enerji hisseleri öncülük etti. 

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 4 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek yeni yıla girerken istihdam piyasasının hala sağlam olduğuna işaret etti.

New York Borsası yarın da Noel kutlamaları nedeniyle kapalı olacak. 

Avrupa piyasaları 
Avrupa'da da borsalar Noel tatili öncesinde karışık seyirle kapandı. İngiltere, Fransa ve Hollanda piyasaları tatil nedeniyle erken kapanırken, Almanya ve İtalya borsalarında ise tüm gün işlem yapılmadı. 

Gösterge endeks Stoxx 600 ufak düşüş kaydetti. Endeks dün 2 haftanın zirvesini görmüştü. 

Kurlar
Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu ay %0.8 düştü, bu Haziran'dan beri en büyük düşüş. Euro, dolar karşısında %0.4 yükselirken yen %0.5 değer kazandı. Analistler ABD Dolarının, 2016 yılının ilk çeyreğinde İngiliz Sterlini ve Kanada Doları dışında 10 önemli paranın tamamı karşısında güçlenebileceğini öngörüyor. 

Rus rublesi de dün %2'den fazla yükselmesinin ardından bugün dolar karşısında %1.1 düştü. 

Gelişen Piyasalar 
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi enerji şirketlerindeki yükselişle 4 Kasım'dan beri en uzun yükselişe ilerledi. Tayland, Mısır ve Güney Afrika borsaları en az %0.6 yükseldi. 

Banca del Sempione in Lugano'da fon yöneticisi olan Giorgio Bertoli piyasalarda yılın son ayında rahatlama rallisi olduğunu, bu yükselişin gelecek yıl da sürmesi için özellikle Çin cephesinden daha iyi makro ekonomik verilere ve emtia piyasalarında daha iyi fiyat dinamiklerine ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl %16 düştü ve 2011'den beri en kötü performansına hazırlandı. 

Emtia
New York'ta ham petrol fiyatları Ekim'den beri en iyi haftalık kazancına hazırlandı. Bu yükselişte ABD'de petrol stoklarının düşmesi etkili oldu. Stoklar geçen hafta 5.88 milyon varil düştü. Baker Hughes Inc.'nin verilerine göre, ABD'de aktif petrol kuyusu sayısı bu hafta 3 azalarak 538'e indi.

Şubat vadeli ABD petrolü %1.3 artarak 37.99 dolar oldu ve kontrat bu hafta %5.4 yükseldi. 

Altın fiyatları ise %0.5 yükselerek ons başına 1,073.3 dolar oldu. Bu artışa rağmen fiyatlar 6. çeyreklik dönemde de düşüşe hazırlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)