BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜlker United Biscuits'i almak üzere----

Ülker United Biscuits'i almak üzere

Ülker United Biscuits'i almak üzere
03 Kasım 2014 - 15:37 www.finansgundem.com

Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, İngiltere merkezli United Biscuits’i almak üzere

Türk bisküvi devi Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, Godiva’dan sonra yeni bir dünya devini daha bünyesine katıyor. Financial Times’ın haberine göre Yıldız Holding, İngiltere merkezli United Biscuits’i almaya yaklaştı. Söz konusu haberde anlaşmanın bugün içerisinde açıklanabileceğine dikkat çekildi.

The Sunday Telegraph gazetesinde bugün yer alan habere göre, Yıldız Holding'in de aralarında yer aldığı üç şirket United Biscuits'te hisse alımı için detaylı tekliflerini verdi. Habere göre, Yıldız Holding'in yanı sıra, ABD'li Kellogg ve Burton's Biscuits; Blackstone ve Pai Partners'ın kontrolündeki United Biscuits'a detaylı tekliflerini sundular. Yıldız Holding daha önce yaptığı açıklamada, United Biscuits şirketine yatırım imkanlarına yönelik faaliyeti olduğunu belirtmişti.

United Biscuits'in İngiltere'deki en polüler markası Jaffa Cakes

Yıldız Holding, söz konusu şirkete yönelik yatırım faaliyetinin holding bünyesinde yürütüldüğünü ve Ülker Bisküvi'nin şu an için bu yönde bir teması bulunmadığını ifade etmişti. The Sunday Telegraph'ın haberine göre, söz konusu satın alma için Kellogg 2 milyar sterline yakın finansmanı Barclays, Rabobank, Deutsche Bank ve Wells Fargo'nun yer aldığı sendikasyon ile sağlamayı planlarken; Yıldız Holding ise süreçte HSBC ile çalışıyor. Burtons ise 1.5 milyar sterlinlik kredi paketi için Credit Suisse, JP Morgan ve Goldman Sachs ile son aşamada bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)