BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÜlker çıktı Fransızlar aldı----

Ülker çıktı Fransızlar aldı

Ülker çıktı Fransızlar aldı
08 Şubat 2013 - 17:09 www.finansgundem.com

Yıldız Holding, Duran Doğan'da bulunan yüzde 23.63 hissesini Fransız şirkete devrediyor

Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi A.Ş'nin ortaklarından Yıldız Holding, hisselerini Fransa ve Belçika'da faaliyet gösteren ve karton ambalaj sanayinin önde gelen şirketlerinden LGR International SA'ya devretti.
1884 yılında Fransa'da kurulmuş olan ve halen kurucu ailenin dördüncü nesil üyeleri tarafından yönetilen LGR, Avrupa'da mikro lamine ve ilaç kutusu kullanan büyük üreticilerin karton ambalaj tedarikçisi konumunda. LGR’nin müşterileri arasında Nestle, Pernod Ricard, Novartis ve Sanofi  gibi alanında lider şirketler bulunuyor.
LGR, bu yatırımı ile Batı Avrupa'daki başarılı konumunu, yükselen ve heyecan veren Türkiye ve komşuları pazarına da taşımak istediğini gösterdi. LGR, 130 yıllık teknoloji, pazarlama ve işletme tecrübelerini paylaşarak Duran Doğan’ın var olan bölgesel güç olma iddiasını pekiştirecek ve hızlandıracak. Duran Doğan mevcut yönetim kadrosu ile faaliyetini sürdürecek.
Özelikle ilaç sanayinde, Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da tam profesyonel ve uluslararası standartlarda akredite edilmiş bir ilaç karton ambalajı tesisi eksikliği, LGR - Duran Doğan ortaklığı ile giderilmiş olacak.
Ayrıca Duran Doğan’ın lüks ürünler ambalajı konusundaki tecrübesi ve Avrupa pazarının önemli oyuncularından biri olması LGR’yi bu alanda da önemli bir yere konumlamış olacak.
İrlanda ve İngiltere'de Johnny Walker, J&B, Baileys gibi markaların yanı sıra, Godiva gibi lüks çikolata markalarının da baskılı ambalaj tedarikçisi olan Duran Doğan, LGR kanalı ile Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde de iş yapma fırsatı yakalamış olacak. Duran Doğan ayrıca, Yıldız Holding'in ana markası Ülker ve diğer markalarının karton ambalaj tedarikçisi olmaya devam edecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)