BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Ulaşım giderleri nedeniyle kurbanlık pazarları küçüldü----

Ulaşım giderleri nedeniyle kurbanlık pazarları küçüldü

 Ulaşım giderleri nedeniyle kurbanlık pazarları küçüldü
06 Temmuz 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

Kurbanlıkları taşıyan bir kamyon geçen yıl 7 bin TL'ye gelirken bu yıl 25 bin TL'ye geldi. Artan ulaşım giderleri nedeniyle kurbanlık pazarlarının küçüldüğü, besicilerin çoğunlukla kendi memleketlerinde satış yaptığı belirtildi.


Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde 850 bin büyükbaş, 2,5 milyon da küçükbaş kurbanlığın satışa sunulduğunu, ulaşım maliyetlerindeki artış nedeniyle pazarların bu yıl küçüldüğünü söyledi.

Yardımcı, “Bu yıl ulaşım ücreti yüksek oldu. Geçen sene 7-8 bin liraya gelen bir kamyon, bu yıl 25 bin liraya geldi” dedi.

‘BESİCİLER KENDİ MEMLEKETLERİNDE SATIŞ YAPIYOR’

Turizm kenti Antalya’nın en büyük kurban pazarının geçen yıla oranla yüzde 70 küçüldüğü belirtildi. Kente bu yıl sadece 14 bin büyükbaş, 150 bin de küçükbaş kurbanlık getirildi.

Kurbanlık getirenler ise ulaşım maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu nedenle besicilerin kendi memleketlerinde satış yapmaya çalıştığını söyledi.

Yardımcı’nın verdiği bilgiye göre, büyükbaş kurbanlıklar 20 bin liradan, küçükbaşlar ise 2 bin liradan başlıyor.

Ülke genelinde 850 bin büyükbaş, 2,5 milyon da küçükbaş kurbanlık olduğunu da kaydeden Yardımcı, “Her şeye zam geldi. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda kurbanlıkların fiyatı uygun. Bu yıl, ulaşım ücreti yüksek oldu” dedi.

Bu yıl pazarlıkların daha sıkı yapıldığını anlatan besiciler ise, kurbanlıkların kimi zaman değerinin altında satıldığını söyledi.

Polisten kurban pazarında sahte para uyarısı

 

'Kurban yakalama timi' göreve hazır! Bayramda iş başında olacak

 

Diyanet, kredi kartıyla kurban alımı için uyardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)