BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna’ya ilerleme raporu öncesi Leyen ziyareti----

Ukrayna’ya ilerleme raporu öncesi Leyen ziyareti

Ukrayna’ya ilerleme raporu öncesi Leyen ziyareti
04 Kasım 2023 - 17:07 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılma sürecinin önemli bir parçası olan ilerleme raporu açıklanmadan önce Ukrayna’ya ziyarette bulundu

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üyelik sürecindeki ilerleme raporu açıklanmadan önce Kiev'i ziyaret etti.

Von der Leyen, sosyal medya hesabından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile tren istasyonunda çekilmiş  fotoğrafını yayınlayarak, "Savaş zamanındaki altıncı ziyaretim için Kiev'e dönmek güzel," yorumunu yaptı.

Komisyon başkanı "Ukrayna'nın AB'ye katılım sürecini, AB'nin Ukrayna'yı modern, müreffeh bir demokrasi olarak yeniden inşa etmek için sağladığı mali desteği ve Rusya'ya saldırgan savaşının bedelini nasıl ödetmeye devam edeceğimizi tartışmak için buradayım," ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü açıklanacak ilerleme raporunun, Ukrayna'nın aralık ayında başlatılacak katılım müzakerelerinin önünü açmak için çeşitli ekonomik, hukuki ve diğer kriterleri yerine getirmede ne kadar ilerleme kaydettiğini ayrıntılarıyla anlatması bekleniyor.

Rusya'nın Şubat 2022'de başlayan işgalinden günler sonra Avrupa Birliği'ne katılmak için başvuran Ukrayna, ticaret bloğuna katılmayı birinci öncelik olarak görüyor.

AB'nin 27 üyesinin liderleri, Kiev'in katılım müzakerelerine başlamasına izin verilip verilmeyeceğine karar vermek üzere aralık ayında yapılacak bir zirvede buluşacak. Üyelik kararının bloğun tüm üyelerinin onaylamasıyla yani oybirliğiyle alınması gerekiyor.

Ukrayna'nın üyelik umudu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un bloğun Ukrayna'nın başvurusunu gelecek ay ilerleteceğinden emin olduğunu söylemesiyle arttı.

Genellikle yıllar alan üyelik görüşmeleri kapsamlı hukuki, siyasi ve ekonomik reformları içeriyor. Ukrayna'nın durumu, güneyde ve doğuda devam eden ve henüz sonu görünmeyen savaş nedeniyle daha da zorlaşıyor.(euronews)

Leyen: Küresel Geçit, 300 milyar euroluk bir program

 

AB çalışanlarından Von Der Leyen'e eleştiri mektubu

 

Leyen göç akımına uğrayan Lampedusa'da! 10 maddelik eylem planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)