BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya 60 günlük sıkıyönetim geliyor----

Ukrayna'ya 60 günlük sıkıyönetim geliyor

Ukrayna'ya 60 günlük sıkıyönetim geliyor
26 Kasım 2018 - 05:36 www.finansgundem.com

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nden Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasının ardından 60 gün süreyle sıkıyönetim uygulanması önerisi geldi. Devlet Başkanı Poroşenko öneriyi destekleyeceğini açıkladı

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, Kiev'in Karadeniz'de yaşanan gelişmeler nedeniyle sıkıyönetim ilan etme seçeneğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Karar henüz Ukrayna Parlamentosu tarafından onaylanmadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, ülkede ilan edilecek bir sıkıyönetimin Donbass'taki durumu etkilemeyeceğini ileri sürerek, söz konusu ilanın Kiev'in saldırgan bir askeri operasyon uygulayacağı anlamına gelmediğini savundu.

'MİNSK ANLAŞMASINDAN ÇEKİLMEYECEĞİZ'

Ukrayna televizyonlarında yayınlanan konuşmasında Poroşenko, şu ifadeleri kullandı: "Sıkıyönetim ilan edilmesi, Ukrayna'nın herhangi bir saldırgan harekette bulunacağı anlamına gelmiyor. Ukrayna, topraklarını savunmak, vatandaşlarının güvenliğini korumak ve güvence altına almak için her türlü tedbiri alacaktır. Bu aynı zamanda, Donetsk, Luhansk ve diğer bölgelerdeki pozisyona dair bir değişim anlamına gelmemektedir."

Poroşenko aynı zamanda, sıkıyönetim ilan edilmesi ihtimalinin Kiev'in Minsk anlaşmalarından ayrılacağı anlamına da gelmeyeceğini, ülkesinin Minsk anlaşması da dail olmak üzere uluslararası sorumluklarını yerine getireceğini ileri sürdü.

Ukrayna ordusu: Rusya savaş gemimize ateş açtı

 

Rusya BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

 

AB ve NATO'dan Karadeniz'deki gerilim için peş peşe açıklama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)