BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUkrayna'nın döviz rezervleri 30 milyar dolara ulaştı----

Ukrayna'nın döviz rezervleri 30 milyar dolara ulaştı

Ukrayna'nın döviz rezervleri 30 milyar dolara ulaştı
10 Nisan 2023 - 13:32 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın döviz rezervleri 30 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı danışmanı Oleg Ustenko Ukrayna'nın altın ve döviz rezervlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30 milyar dolara ulaştığını belirterek, fonların Ukrayna'nın en az beş aylık ithalatını karşılamaya yeterli olduğunu söyledi.

Ustenko Pazar günü yaptığı açıklamada, rezervlerin ülkenin ithalatını en az üç ay ödemeye yetiyorsa ekonomik durum istikrarlı kabul edildiğini söyledi.

Üst düzey yetkili, Ukrayna'daki enflasyonun 2023'te yüzde 25'e ulaşacağının tahmin edildiği konusunda uyardı ve savaşan gerilimler ve ülkenin altyapısına yönelik saldırılar yoğunlaşırsa çok büyük rakamın daha da artabileceğini ekledi.

Ukrayna Ulusal Bankası daha önce, Şubat 2023'te ülkenin uluslararası rezervlerinin aylık bazda yüzde 3,5 düşüş gördüğünü ve yaklaşık 29 milyar dolar olduğunu bildirmişti. Düzenleyici, düşüşü döviz piyasasındaki müdahalelerine bağladı.

Ön verilere göre, Ukrayna'nın uluslararası rezervleri geçen yıl içinde yüzde 7,9 azalarak 1 Ocak itibarıyla 28,5 milyar dolara ulaştı.

Mart ayında Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna için 115 milyar dolarlık daha geniş bir uluslararası destek paketinin bir parçası olarak gelen dört yıllık 15.6 milyar dolarlık bir kredi programını onayladı. Kredi, kurum tarafından geniş çaplı bir askeri angajmana dahil olan bir ülke için onaylanan ilk büyük finansman programıdır. Ülkenin bir önceki 5 milyar dolarlık IMF programı geçen yıl sona ermişti.

IMF’den Ukrayna için 15,6 milyar dolarlık finansman paketine onay

 

Japonya'dan Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım

 

Polonya Ukrayna'ya 6,4 milyar euroluk yardımda bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)