BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'da savaş esnasında 10 sağlık uzmanı öldü----

Ukrayna'da savaş esnasında 10 sağlık uzmanı öldü

Ukrayna'da savaş esnasında 10 sağlık uzmanı öldü
08 Mayıs 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken, Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, ülkesindeki savaş esnasında 10 sağlık uzmanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, başkent Kiev'de basın toplantısı düzenledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki 24 Şubat'ta beri devam eden savaşa değinen Lyaşko, "Savaş esnasında sağlık uzmanlarından 10'u hayatını kaybetti, 40'ı ise yaralandı." dedi.

Ülke genelinde 40 hastanenin tamamen yok edildiğini belirten Lyaşko, "Yaklaşık 500 hastane hasar gördü ve orada hizmetin verilmesi imkansızdır. Bu, DSÖ'nün prensiplerini ihlal ediyor. Rusya yasaklanan silahlar kullanıyor ve tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal ediyor. Tüm meslektaşlarımdan Rusya'nın özgür Ukrayna'yı rahat bırakması için elinden geleni yapmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

DSÖ 15 bin hastaneye destek sağladı 

DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus de sağlık sisteminin savaş esnasında hedef alınmaması gerektiğini vurgulayarak, "DSÖ, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş başlatmasından bu yana, 15 bin hastaneye destek sağladı ve 650 kişiye tıbbi malzeme verdi" dedi.

Ukrayna'nın komşu ülkelerinde bulunan Ukraynalı vatandaşlara da destek sağladıkları dile getiren Ghebreyesus, "Ukrayna'nın batı bölgesinde, DSÖ'nün çalışmaları sayesinde tahliyeleri desteklemek amacıyla 3 sağlık merkezi faaliyete geçti." ifadelerini kullandı.

DSÖ'den Ukrayna'ya ziyaret

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

BM'den Ukrayna'ya açlık krizi çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)