BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'da herkes askerliğe kabul edilebilecek----

Ukrayna'da herkes askerliğe kabul edilebilecek

Ukrayna'da herkes askerliğe kabul edilebilecek
04 Eylül 2023 - 01:20 www.finansgundem.com

Ukrayna'da asker olabilme şartlarında güncellemeye gidildi. Ukrayna ordusu internet sitesinde yayınlanan yazıda, herkesin askerliğe elverişli kabul edileceği belirtildi

Ukrayna’da yayınlanan Ukrainian Military Pages sitesi, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın askeri personelin uygunluğunu değerlendirmeye yönelik hastalıklar listesinde güncellemeye gittiğini, yeni listeye göre ‘tartışmalı’ maddeler üzerinden herkes askerliğe elverişli kabul edileceğini duyurdu.

Haberde, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın askeri personelin uygunluğunu değerlendirmeye yönelik hastalıklar listesinde güncelleme yaptığı, yeni listeye göre ‘tartışmalı’ maddeler üzerinden herkes askerliğe elverişli kabul edileceği, ‘sınırlı elverişli’ olanların ise belli bir branş için elverişli kabul edilecekleri ifade edildi.

HERKES ASKER OLABİLECEK

Ukrayna ordusunda askeri sağlık muayenesine ilişkin yönetmelikte değişikliklerin Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın 18 Ağustos tarihli talimatnamesi ile işlendiğine ve 25 Ağustos'ta yürürlüğe girdiğine dikkat çekilen yazıda, askerlerin uygunluğunu değerlendirmeye yönelik hastalık fihristinin tamamen güncellendiği, sınırlı elverişli olanlar için hizmet yerini belirleme prosedürünün netleştirildiği, askeri sağlık kurulunun hastalık, yaralanma (yara, ezilme, sakatlanma) ile askerlik hizmeti arasındaki nedensellik bağı ile ilgili kararı kabul etme prosedürünün netleştirildiği ifade edildi.

Haberde, “Değişikliğe göre, ‘tartışmalı maddelere’ üzerinden herkes askerliğe elverişli kabul edilecek, ayrıca ‘sınırlı elverişli olanlar belirli bir askeri branş üzerinden elverişli olacak’. Bundan böyle askeri sağlık kurulu, askerlik hizmetine sınırlı elverişlilik kararıyla birlikte bir askerin belirli bir askeri branşta hizmete uygunluğu konusunda da karar vermesi gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Yazıda ayrıca, bir askerin belli bir branşta hizmet vermeye elverişli olmadığının kabul edilmesi durumunda ilgili birlik komutanının, askeri başka bir göreve sevk etmeden önce farklı bir askeri branş için elverişli olup olmadığının tespit edilmesi için onu askeri sağlık kuruluna yönlendirebileceği vurgulandı. Ayrıca askeri sağlık kurulunun paraşütçülere ve denizcilere yönelik gerekliliklerin sadeleştirildiği, askeri hava indirme birlikleri ile deniz piyadelerine yönelik sağlık gereksinimlerinin seferberlik ve sıkıyönetim zamanı boyunca gevşetildiği kaydedildi.
Daha önce Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, askerlik hizmetine sınırlı elverişli olan erkeklerin Ukrayna ordusuna seferber edilebileceğini, bununla ilgili bir kararın hazırlandığını açıklamıştı.

Ukrayna'da Kırım Tatar Türkü Umerov, Savunma Bakanı oldu

 

Rusya: Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'ne saldırı girişimi engellendi

 

AB, Ukrayna tahılının ihracatını kolaylaştırmak istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)