BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUkrayna ikinci kez faiz indirimine gitti----

Ukrayna ikinci kez faiz indirimine gitti

Ukrayna ikinci kez faiz indirimine gitti
14 Eylül 2023 - 15:32 www.finansgundem.com

Ukrayna Merkez Bankası, ikinci kez faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 20 seviyesine düşürdü

Ukrayna Merkez Bankası Rusya ile savaşın 19. ayında art arda ikinci kez faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 20 seviyesine düşürdü. Böylelikle son iki toplantıda toplam 5 puan faiz indirimine gidildi.

NBU en son 27 Temmuz'da Faiz oranını yüzde 25'ten yüzde 22'ye düşürmüştü.

Bankadan yapılan açıklamada, "Enflasyondaki gerilemenin sürmesi ve NBU'nun Döviz piyasasının sürdürülebilirliğini sağlama yeteneği, grivna tasarruflarının yeterli çekiciliğini korurken faiz indirim döngüsünün devam etmesini mümkün kılıyor. Böyle bir adım, makroekonomik ve finansal istikrara tehdit oluşturmadan ekonomik toparlanmayı destekleyecektir" ifadeleri kullanıldı.

ENFLASYON YAVAŞLADI

bloomberght'de yer alan habere göre NBU, faiz indirme döngüsüne devam etmeyi planladığını ancak büyük belirsizlik ve savaşla ilgili yüksek riskler göz önüne alındığında temkinli davranacağını söyledi.

Bankacılar ve analistler, ülkede enflasyonun yıl başından itibaren beklenenden daha hızlı yavaşlaması nedeniyle faiz indirimi yapılmasını bekliyordu. Ukrayna’da ağustosta tüketici fiyat enflasyonunun yıllık bazda yüzde 8,6’ya yavaşladığını gösterdi.

Karar sonrası yapılan açıklamada yüksek gıda arzı ve verimli hasatın tahıl, un sebze ve meyve fiyatlarının düşmesine katkıda bulunması sayesinde tüketici enflasyonunun beklenenden daha hızlı düştüğü belirtildi.

Banka yine de çekirdek enflasyonun Ağustos’ta tahminlere yakın şekilde yüzde 10 seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "Enflasyondaki genel düşüş eğilimi devam edecek, ancak hızlı düşüş potansiyeli neredeyse tükendi" ifadesini kullandı.

Güney Kore'den Ukrayna'ya 2,3 milyar dolarlık yardım sözü

 

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya desteği 95 milyar euroyu buldu

 

ABD, Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık yardımı duyurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)