BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Güneyde ve doğuda taarruz operasyonları sürüyor----

Ukrayna: Güneyde ve doğuda taarruz operasyonları sürüyor

Ukrayna: Güneyde ve doğuda taarruz operasyonları sürüyor
29 Haziran 2023 - 12:12 www.finansgundem.com

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna birliklerinin, güney cephedeki Berdyansk yönünde 1300 metre, doğudaki Bahmut yönünde 1500 metreye kadar ilerleme kaydettiğini bildirdi


Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna ordusunun Melitopol, Berdyansk ve Bahmut yönlerinde taarruz operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

Ukrayna askerlerinin ülke topraklarının her metrekaresi için mücadele verdiğine işaret eden Malyar, "İlerleme kaydediyorlar. Aynı zamanda düşman Liman, Avdiyivka ve Marinka yönlerinde saldırılarını sürdürüyor, ancak başarısız." değerlendirmesini yaptı.

Malyar, güney cephede Ukrayna ordusunun Rivnopil-Volodine yönünde başarılı olduğuna dikkati çekerek "(Ukrayna ordusu) Şu anda ele geçirilen hatları sağlamlaştırıyor ve düşmana ciddi kayıplar verdiriyor. Teçhizat, mühimmat depoları, komuta merkezleri ve askerlerini yok ederek düşmanın saldırı potansiyeline kan kusturuyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusunun Zaporijya ve Melitopol yönlerinde Rusları yok etmeye devam ettiğini ileri süren Malyar, Rusların savunma için ek birliklerini çektiğini öne sürdü.

Malyar, Ukrayna kuvvetlerinin güney cephedeki Berdyansk yönünde başarı elde ettiğini kaydederek "Ordumuz, Berdyansk yönünde 1300 metre ilerledi." ifadesine yer verdi.

Ukrayna birliklerinin doğudaki Bahmut yönünde operasyonel inisiyatifi ele geçirdiğini aktaran Malyar, "Düşman ele geçirdikleri mevzileri ellerinde tutmaya çalışıyor, karşı saldırı düzenliyor, ancak kayıplar verdikten sonra yavaş yavaş geri çekiliyor." ifadesini kullandı.

Malyar, Bahmut yönünde Ukrayna ordusunun başarılar elde ettiğini vurgulayarak "Klişivka yönünde 1200, Kurdyumovka yönünde 1500 metre ilerledik." dedi.

Bakan Yardımcısı Malyar, "Rusların tüm gücüyle Bahmut'a tutunduğunu" ileri sürdü.

"Ukrayna artık bağımsız bir devlet olmaktan çıktı"

 

Avustralya'dan Ukrayna'ya 74 milyon dolarlık ek askeri yardım

 

Ukrayna'da düzenlenen saldırıda can kaybı 5’e yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)