BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna, düzenli para politikası toplantılarına dönmeyi planlıyor----

Ukrayna, düzenli para politikası toplantılarına dönmeyi planlıyor

Ukrayna, düzenli para politikası toplantılarına dönmeyi planlıyor
20 Mayıs 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

Ukrayna merkez bankası, Rusya'nın işgalinden kaynaklanan bir şoktan sonra ülkenin finansal sistemini yeniden ayağa kaldırdığına dair bir işaret olarak gelecek ay düzenli para politikası kararlarına geri dönmeyi değerlendiriyor.

Ukrayna ekonomisini mahveden ve enflasyonu tetikleyen Rusya'nın Şubat ayındaki saldırısının ardından faiz kararları askıya alındı. Merkez bankası Ocak ayındaki son kararında politika faiz oranını 100 baz puan artırarak %10'a yükseltmişti.

Kaynaklar, merkez bankasının Haziran veya Temmuz aylarında yeni bir gösterge seviyesine karar verebileceğini, Temmuz ayında bir kararın daha olası göründüğünü açıkladı.

Bankanın savaş öncesi programına göre, yaklaşan Faiz toplantıları 2 Haziran ve 21 Temmuz'da yapılacaktı. Faiz kararları askıya alındığı sırada, merkez bankası ekonomi normale döndüğünde düzenli politika seanslarının devam edeceğini belirtti.

Yetkililer, Rusya ile savaşın uzayan bir aşamaya girdiğini ve Ukrayna ekonomisinin kalibre edilmesi gerektiğini belirtti.

Yetkililerden biri, Ukraynalı ithalatçılardan ve şahıslardan gelen yüksek döviz talebi nedeniyle faiz oranındaki artışın Grivnası üzerindeki baskıyı hafifleteceğini iletti.

Le Pen: Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşı için önemli çabalar gösterdi

 

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

 

Japonya'dan Ukrayna'ya nükleer santral desteği

 

AB'den Ukrayna'ya vergi jesti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)