BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUğur Şahin: Alt varyantlara karşı çalışmalarımız sürecek----

Uğur Şahin: Alt varyantlara karşı çalışmalarımız sürecek

Uğur Şahin: Alt varyantlara karşı çalışmalarımız sürecek
26 Haziran 2022 - 10:42 www.finansgundem.com

Türkiye'de de kullanılan corona virüsü aşısı Comirnaty'nin üreticisi Pfizer/BioNTech'in Omikron varyantına karşı geliştirdiği yeni aşının güncel verilerini kamuoyu ile paylaşıldı. Uğur Şahin'den açıklama geldi.

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınına karşı Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği corona virüsü aşısı yoğun olarak kullanılmaya devam edilirken, iki şirket Kovid-19’un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omikron varyantına karşı çalışmalara devam ediyor.

Türkiye’de de kullanılan Comirnaty’nin üreticisi olan Pfizer/BioNTech, Omikron varyantına karşı geliştirilen aşının güncel verilerini paylaştı. Şirket Omikron varyantına özel olarak geliştirilen korona virüsü aşısının bir dozu ve diğer varyantlar için geliştirilen aşının bir dozunun sağladığı bağışıklık verilerini açıkladı.

DAHA FAZLA ANTİKOR AĞLIYOR

Yetkililer, “Omikron varyantı için üretilen aşı, şirketlerin şu an kullanılan aşılarından çok daha fazla bağışıklık sağlıyor. Aşının bir dozunu olan kişide bir ay içinde antikor seviyeleri 13.5’ten 19.6’ya çıktı” açıklamasını yaptı. Hem Omikron hem de orijinal korona virüsüne karşı geliştirilen aşının ise antikor seviyesini 9.1’den 10.9’a çıkardığı kayıtlara geçti.

Sözcü'deki habere göre, Pfizer'in açıklamasının ardından BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'den değerlendirme geldi. 

BioNTech’i eşi Özlem Türeci ile kuran şirketin CEO’su Uğur Şahin, “Epidemiyolojik ve laboratuvar verilerinin gösterdiğine göre, Pfizer ve BioNTech halen Omikron bazlı aşıyı yeni çıkan varyantlara karşı değiştirmeye ve hızlıca adapte olmaya hazır” dedi. Şahin, “Bu veriler bize Omikron bazlı aşıların daha çok antikor oluşturduğunu gösteriyor. Omikron varyantının yeni varyantları BA.1’i geride bıraktı ve bağışıklığı yenme riski var. Bu sebeple alt varyantlara karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Omikron'a karşı daha etkili aşı geliştirildi!

 

Avrupa’da korona virüs vakaları yeniden yükselişte

 

Korona virüs aşıları 20 milyon hayat kurtardı

 

SGK: Korona virüs salgınına 31 milyar lira ödendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)