BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporUEFA'dan F.Bahçe'ye mesaj var!----

UEFA'dan F.Bahçe'ye mesaj var!

UEFA'dan F.Bahçe'ye mesaj var!
20 Temmuz 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

UEFA Müsabaka Direktörü Marchetti kura çekiminde Fenerbahçe için önemli açıklamalarda bulundu

UEFA Müsabaka Direktörü Marchetti kura çekiminde “Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne devam etmesi CAS kararına bağlı” dedi. F. Bahçe yönetimi ise “Karar bu yılı etkilemez” görüşünde ısrarlı.
Hürriyet'in haberine göre,Sarı lacivertli kulüpten gelen heyecan verici açıklamalara bir anlamda dünkü kura çekiminde yanıt veren Marchetti, “F.Bahçe’nin şampiyonlar ligi’ne devam etmesi CAS’tan çıkacak karara bağlıdır” dedi. CAS’ın, UEFA ile varılan anlaşma doğrultusunda Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına katılabileceğini açıklamasından hemen sonra başka bir konu gündem yaratmaya başladı: Fenerbahçe CAS davası ne olursa Avrupa’da yoluna devam edebilecek mi?
Daha kararın çıkmasından birkaç sonra, sarı lacivertli kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Avukat Tolga Deniz Aytöre, UEFA kararlarında; “next season” ifadesi bulunduğunu ve bu nedenle bu sezon ne olursa olsun Avrupa’da olacaklarını söyleyerek, tartışmayı başlattı.
DAYANDIKLARI VERİLER Mİ VAR?
Ancak Tahkim Kurulu’nun Fenerbahçe’nin 2 yıllık cezasını onayan kararında böyle bir ifadeye rastlanmazken, sarı lacivertlilerin hukukçu yöneticisinin dayandığı başka veriler olabileceği görüşü de ortaya atıldı.
Dün yapılan kura çekiminde ise bu konuda resmi bir ağızdan UEFA’nın olaya bakışı ortaya çıktı. UEFA’nın Müsabaka Direktörü Giorgio Marchetti, Fenerbahçe’nin turnuvaya CAS’ın vereceği nihai kararın sonuca göre devam edebileceğini söyledi.
‘ÖNCEDEN BİLİNMESİNİ İSTERİZ’
Her kura çekimi öncesi yapılan çekimin teknik detaylarının anlatımını yapan UEFA’nın İtalyan yetkilisi, “Fenerbahçe de bu kuraya şu anda dahil oluyor. Fakat Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne devam etmesi CAS’ın vereceği nihai karara bağlıdır. Bunun önceden bilinmesini isteriz” ifadesini kullandı.
Böylece sarı lacivertli kulüp ve UEFA’dan gelen açıklamalar taban tabana zıt bir durum oluştururken, kupaya devam etme konusunda UEFA’nın resmi internet sitesinden başka bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.
Bir de bu gerekçe var
UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’nin kaosa girmemesi ve tazminat taleplerinin önüne geçebilmek için F.Bahçe’yi Avrupa’da tutabileceği belirtiliyor.
Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına, CAS’tan olumsuz bir karar çıksa bile devam edebileceğini düşünenlerin önemli bir gerekçesi var... Bu görüşü ileri sürenler, UEFA’nın ileride başına açılabilecek işleri düşünerek sarı lacivertlilere yol verebileceğini belirtiyor.
Bu konuda kulislerde dile getirilen gerekçeleri şöyle sıralamak mümkün:
ALMAZSA KARMAŞA
Diyelim Fenerbahçe iki ön elemeyi de geçti ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kaazandı. O sırada da CAS sarı lacivertliler aleyhine karar verdi. Bu durumda UEFA, dün bir yetkilisiyle ortaya koyduğu görüşünü uygulayıp Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi’ne dahil etmez.
BURSA HAZIRDA
Bu durumda F.Bahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne kimin katılacağı konusu ortalığı karıştıracak. UEFA’nın kimi kuraya alacağı muamma.
Bursaspor konuya daha şimdiden müdahil oldu bile. O tarihte de katılan takımın kendisi olmasını savunacaktır.
Ancak Şampiyonlar Ligi’ni istemekte Bursa yalnız olmayacak. Çünkü Fenerbahçe’nin ön elemede elediği takımlar da, hak ileri sürebilecek ve kendilerinin sarı lacivertliler yerine lige alınmasını isteyecek.
PAOK DURUR MU?
Bir başka hak talebi de dünkü kura çekimine Fenerbahçe alınmasa seri başı olarak girecek PAOK’tan gelecek. Yunan kulübü, “F.Bahçe olmasa ben daha kolay kura çekip turları geçebilirdim” diyerek UEFA’nın kapısını çalabilecek.
ÇÖZÜM YOLU
Büyük kaosun yanı sıra, yüksek tazminat talepleriyle de karşılaşabilecek UEFA, Fenerbahçe’yi CAS kararı ne olursa olsun Avrupa’da tutarak tüm bu tartışmalara nokta koymak isteyebilir. Bu yol, konuyla ilgili tüm çevrelerde de önemli ölçüde kabul görüyor.
UEFA ne yapacağını bilmiyor
UEFA sözcüsünün, “İzleyeceğimiz yol belli değil” diye konuştuğu Alman haber kanalı, “F.Bahçe elensin diye dua ediyorlar” dedi.
F.Bahçe, UEFA’nın başını çok ağrıtacak. Son gelen haberlere göre UEFA, CAS’tan çıkacak olumsuz bir karar karşısında henüz ne yapacağını bilmiyor.
Merkezi Köln’de bulunan Alman SID (Sport-Information Dienst-Spor haber hizmeti) ajansına dayanılarak sport1 sitesinden verilen haberde, UEFA’nın F.Bahçe ile ilgili gelişmeleri belirleyemediğini ileri sürdü.
Ajansın sorusuna UEFA sözcülerinden biri, “Nasıl yol izleyeceğimiz belirsiz” yanıtı verirken, Haber yorumunda ise UEFA’nın 3. turdan sonra olayı değerlendireceği ifade ediliyor.
Haberde UEFA’nın çözüm için elinde olan tek yolun Fenerbahçe’nin elenmesi olduğu belirtiliyor. Çünkü ekibimizin gruplara kalması ardından da kupadan men edilmesi durumunda bir çok kulübün itirazı söz konusu olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)