BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜcretsiz maaş ödeneği nasıl alınır?----

Ücretsiz maaş ödeneği nasıl alınır?

Ücretsiz maaş ödeneği nasıl alınır?
09 Mayıs 2020 - 09:11 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için devreye alınan ücretsiz maaş ödeneği (nakdi ücret desteği) ne kadar, kimler alabilir ve almak için nereye başvurulur? İşte bu soruların cevapları:

Korona virüs salgını dünyanın bir çok ülkesinde ekonomik hayatı derinden etkilerken hükümetler çeşitli tedbirlerle salgının etkisini azalmaya çalışıyor. Türkiye'de de Kısa Çalışma Ödeneği'ni daha önce hayata geçiren hükümet, bu haktan yararlanamayanlar için de ücretsiz maaş ödeneğini (nakdi ücret desteği) devreye soktu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izin desteği kapsamında 7 Mayıs tarihine kadar 700 bini aşkın başvuru yapıldığını belirterek, ödemelerin 8 Mayıs tarihinden itibaren başlatıldığını bildirdi.

Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışma şartının bulunduğuna işaret ederek, başvurular içinde bu şartı karşılayamama oranının yüzde 25 olduğunu aktardı. Bu durumdaki kişilerin de "Nakdi Ücret Desteği" olarak adlandırılan ücretsiz izin desteği uygulamasından yararlanabileceğini belirten Selçuk, böylelikle bütün çalışmaları korumayı hedeflediklerini söyledi.

Ücretsiz maaş ödeneği (Nakdi Ücret Desteği) nedir?

Ücretsiz maaş desteği ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilere yönelik bir uygulama.

Ücretsiz maaş ödeneği (Nakdi Ücret Desteği) ne kadar?

Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara nakdi ücret desteği Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un da belirttiği gibi 8 Mayıs itibariyle başladı. 15 Mart sonrası ücretsiz olarak izne çıkarılan ve işsizlik maaşı almaya hak kazanamayanlara günlük 39 lira üzerinden aylık bin 177 liralık gelir desteği sağlanacak.

Kimler faydalanabilir?

Kısa çalışma ödeneğinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışma şartı aranıyor. Ancak bu şartı karşılayamayan önemli bir kesim var. Bakan Selçuk karşılamama oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı.

Nakdi ücret desteğinden 17 nisan 2020 tarihinde işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan kişiler yararlanıyor. Bunun dışında 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği alamayan işçiler de bu destekten faydalanabilecek.

Nasıl başvurulur?

Nakdi ücret desteği için başvurular SGK ve İŞKUR üzerinden yapılıyor. Ödemeler her ayın 8'inden itibaren yapılacak.

Uygulama 17 Temmuz'a kadar sürecek ancak hükümetin değerlendirmesi sonucu 3 ay daha uzatılabilecek.

Elon Musk'ın oğluna verdiği 'sıra dışı' isim kanunlara takıldı

Bill Gates yeni mezunlara Marshall Planı'nı örnek verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya takipçilerini selamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)