BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTwitter saldırısı sonrası hesaplarımız güvende mi----

Twitter saldırısı sonrası hesaplarımız güvende mi

Twitter saldırısı sonrası hesaplarımız güvende mi
17 Temmuz 2020 - 12:55 www.finansgundem.com

Twitter'ın yaşadığı siber saldırı sonrası akıllara gelen soru: Hesaplarımız güvende mi?

Tecrübeli siber güvenlik uzmanı ve F-Secure Baş Araştırmacısı Mikko Hypponen, Twitter'a yapılan saldrıyı Euronews'e değerlendirdi.

Hypponen, "Bu saldırı kullanıcıları hedef almadı. Sadece hedeflenmiş bazı ünlü kişi ve kurumların hesabı hacklendi. Normal kullanıcılar, dolandırma tuzağına düşmediyse, bu saldırıdan hiç etkilenmedi" dedi.

Bu saldırıdan endişelenmeli miyiz diye sorulduğunda ise, "Evet bu saldıırnn sonuçlarıı daha kötü olabilirdi. Korsanlar sadece Bitcoin dolandırıcılığı yaptı ama eele geçirilen hesaplar ile her şeye erişimleri vardı. Yakında ABD'de başkanlık seçimleri var, adayların hesapları ile yarışı etkileyebilecek tweetler de atabilirlerdi" dedi.

Saldırının arkasında kimler var?

Uzmana göre, bu saldırıdan sonra kullanıcıların güvenini yeniden kazanmak için Twitter'ın olayın içeriğini ve karşı alacağı ya da aldığı önlemleri açıklaması gerekiyor. 

Hypponen, iddia edilenin aksine saldırının failinin devlet değil de  genç bir hacker grubu olduğunu düşünüyor.

Hesapları güvende tutmak için ne yapılmalı?

Geçmişte Twitter'a da güvenlik danışmanlğı yapan uzman, bu tarz saldıırılarda normal kullanıcıların yapabileceği bir şey olmadığı görüşünde. Daha sık karşılaşılan hesap ele geçirme saldırıları içinse, "güçlü bir şifrenin şart olduğunu" söyleyip ekliyor: 

"Çok faktörlü kimlik doğrulaması fayda sağlayacak. Önemli hesaplar için özel bir e-mail kullanın. Ayrıca hesabınızı yakında takip edin, e-posta adresini değiştirme girişimleri, başarısız bağlantı girişimlerine dikkat edin. Gerektiğinde yeniden güçlü bir şifre girin" dedi. 

Twitter mağdurları haklarını nasıl alacak?

Tarihi 'hack' skandalına FBI'dan soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)