BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTUSKON’dan Çinli işadamlarına çağrı----

TUSKON’dan Çinli işadamlarına çağrı

TUSKON’dan Çinli işadamlarına çağrı
15 Nisan 2014 - 12:11 www.finansgundem.com

(TUSKON) ile Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen forumda Türk ve Çinli işadamları bir araya geldi.

Dünyaca ünlü Tibet Halısı için Çin’de 7-11 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan uluslararası fuara Türk işadamları davet edildi. “Türkiye – Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Forumu-Çin Tibet Halısı Uluslararası Fuar Tanıtımı” İstanbul’da yapıldı. Yapılan iş forumunda konuşan Çin Qinghai Eyaleti Vali Yardımcısı Wang Xiao “Bu yıl 11’inci kez düzenlenecek olan dünyanın en büyük halı fuarları arasında yer alan Tibet Halısı Uluslararası Fuarı Türk işadamları için bir iş fırsatıdır” dedi.
TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer ve Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Bakan Yardımcısı Yu Xiao ticaretin geliştirilmesi amacıyla “iyi niyet” anlaşması imzaladı. Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Bakan Yardımcısı Yu Xiao ile birlikte Çin Qinghai Eyaleti Vali Yardımcısı Wang Xiao, Valilik Genel Sekreter Yardımcısı Ma Ji, Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Dairesi Başkanı Niao Chengyun, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qing Yang da toplantıya katıldı.

ÇİN'DEN ADIM BEKLİYORUZ

Ahmet Ciğer “TUSKON olarak Türkiye-Çin ilişkilerinin ticari boyutundaki durumdan hala memnun değiliz. Çünkü İlişkilerimizin her alanda sağlam bir zemine oturtulabilmesinde ticari ilişkiler çok önemli. Bu bağlamda Çin’den özellikle yatırımlar konusunda somut adımlar atmasını beklerken, olabildiğince fazla heyet ağırlayarak üzerimize düşen görevi yapmaya da gayret ediyoruz. Çin ile Türkiye ilişkilerinin geldiği nokta sevindirici. Ancak yetersiz. Türk- Çin ilişkilerindeki ilerlemeye rağmen halen süregelen ekonomik ve ticari ilişkilerdeki sağlıksız ve sürdürülebilir olmama durumu ne yazık ki bizleri endişelendiriyor.  Son 4 yılda Çin’le ticaretimizde toplam açık 70 milyar doları geçmiştir” dedi.
Ahmet Ciğer, 2013 yılında Çin’e ihracattaki artış oranı yüzde 27 olduğunu hatırlatarak, ithalattaki artış ise yüzde 16 olduğunu ifade etti. Ciğer, Türkiye’nin Çin ile yaptığı ticaretteki açığının %14,2 artarak 21 milyar dolar olduğunu ve sürdürülebilir olmaktan çıktığını vurguladı.
Ahmet Ciğer şöyle devam etti: “Türkiye’nin dış ticaret açığının yaklaşık yüzde 20’si Çin’den kaynaklanıyor. Bu açığın en aza indirgenmesi ve Çin ile ticaretimizde ortaya koyduğumuz 2020’de 100 milyar dolar toplam ticaret hacmi hedefine ulaşılması için ekonomik işbirliği ve yatırım alanlarında çalışmaların arttırılıp, somut hale getirilmesi gerekiyor. İlişkilerimizin her alanda sağlam bir zemine oturtulabilmesinde ticari ilişkiler çok önemli. Bu bağlamda Çin’den yeni açılımlar ve özellikle yatırımlar konusunda somut adımlar atmasını beklemekteyiz. Bu bağlamda karşılıklı yatırımlar da büyük önem arz ediyor. 2011-2015 döneminde Çin’in yurtdışı doğrudan yatırımlarının 560 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Geçen yıl yurtdışına 77,2 milyar dolarlık yatırım yapan Çin'in bu yatırımlardan Türkiye’nin payı ise çok az. Türkiye’deki Çin sermayeli yatırımlar toplamı 407 milyon dolar civarında, Çin’deki Türk sermayeli yatırımları ise 150 milyon dolar civarında bulunuyor.”

ÇOK ÖNEMLİ FIRSATLAR VAR

Çin Qinghai Eyaleti Ticaret Bakan Yardımcısı Yu Xiao ise yaptığı konuşmada “Eyaletimizin dünyada 160’dan fazla bölge ve ülke ile ticari ilişkisi var. Tibet’in geleneksel ve dünyaca ünlü halısı için düzenlediğimiz bu fuar Çin’deki uluslararası tek halı fuarıdır. Halı sektörünün gelişme trendi iş birliği alanlarının tespiti için önemli bir buluşmadır. Dünyanın önde gelen el halısı ülkeleri bu fuara katılıyor. Döşeme malzemeleri, tekstil ve mobilya ürünlerini de sergileyeceğiz fuarda Türk iş dünyası için de önemli fırsatlar bulunuyor” dedi.
Yu Xiao,  15-18 Mayıs 2014’de Helal Gıda Fuarı da düzenleyeceklerini belirterek buraya da işadamlarını davet etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)