BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'yi yine kargaşa sardı----

Türkiye'yi yine kargaşa sardı

Türkiye'yi yine kargaşa sardı
23 Haziran 2013 - 10:59 www.finansgundem.com

İngiliz İndependent gazetesi, Cumartesi gecesi Taksim Meydanı ve yan sokaklarda yaşananları yazdı

Taksim Meydanı ve etrafındaki sokaklarda Cumartesi gecesi yaşanan şiddet, yabancı medyada yansımasını buldu. İngiliz İndependent gazetesi “Türkiye’de kalabalıklar geri dönüyor, tek silahı çiçek” başlıklı haberinde “On binlerce hükümet karşıtı protestocu İstanbul’da sokaklara dökülürken polis gaz, tazyikli su ve sopa ile yanıt vermesi üzerine kargaşa dün gece yine Türkiye’yi sardı” yorumunu yaptı.
Taksim Meydanı’nda toplanan göstericilere karşı polisin harekete geçmesi üzerine yaşananları okuyucularına aktaran İndependent, şu sözleri kullandı:
“Taksim Meydanı'nda, daha önce yapılan gösterilerde öldürülen en az dört kişinin anısına kırmızı karanfiller taşıyan barış içindeki büyük bir kalabalık toplanmıştı. İyi huylu bir protesto idi ve ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ söyleyip Sayın Erdoğan’ın hükümetini istifaya çağırıyorlardı.”
Bunun ardından “Ama barışçıl atmosfer fazla sürmeyecekti” diyen gazete polisin nasıl harekete geçtiğini ve Taksim Meydanı’nda uyguladığı önlemleri anlattıktan sonra şöyle devam etti:
“Polis, dar sokaklarda çok büyük miktarda gaz kullandı ve büyük gaz bulutları kent üzerinde belirlendi. Plastik mermilerin de kullandığı yönündeki doğrulanmayan haberler de vardı.”
"TARAFLAR, HER ZAMANKİNDEN DAHA UZAK"
İndependent, bunun ardından “Sayın Erdoğan ise, protestocuların taleplerine yanıt vermeyi reddetmeyi sürdürüyor. Bunun yerine de Türkiye’yi geziyor ve bir güç gösterisi ile AK Partisi destekçilerinin katıldıkları mitinglerde konuşuyor” diye yazdı.
Yeniden başlayan şiddetin, protestocuların Taksim Meydanı’ndan uzak durarak bundan sonra ne yapacaklarını karar vermek üzere toplantılar yaptıkları birkaç günden sonra gerçekleştiğine dikkat çeken gazete “Göz yaşartıcı gaz tüm İstanbul’da sürüklenirken taraflar her zamankinden daha fazla birbirinden uzak gibi görünüyordu” ifadelerini ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)