BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'yi destekleyen Johnson'a sert tepki----

Türkiye'yi destekleyen Johnson'a sert tepki

Türkiye'yi destekleyen Johnson'a sert tepki
22 Kasım 2016 - 16:22 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu'nun merkez sağ lideri Manfred Weber, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın, Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin katılmasına izin verilmesi çağrısını "küstah ve kışkırtıcı" bulduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in destekçilerinden olan Weber, “Bu Johnson’ın bize ne yapmamız gerektiğini söylediği küstah bir provokasyondur” dedi.

Weber, İngiltere’nin AB’den ayrılması için yürütülen ve Johnson’ın da katıldığı kampanyada dağıtılan broşürlerde, Türkiye’nin AB’ye girmesi ihtimaliyle insanlarda göç korkusu yaratıldığını hatırlattı.

Strasbourg’da bir basın toplantısında konuşan Weber, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının çıkmasından birkaç hafta sonra Johnson’ın Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verdiği, Ankara’nın AB’ye girme çabalarını destekleme sözünü hatırlattı.

“Bu inanılmaz bir şey; bunları ondan duymak bir tahriktir ve küstahlıktır. (Johnson’un) bu konuda yaptıklarına artık saygı duyamıyorum” dedi.

Weber’in Avrupa Parlamentosu’nda üyesi olduğu Bavyera Hıristiyan Demokrat Partisi, Avrupa Halk Partisi adlı grup içinde yer alıyor ve Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkıyor.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu bugün Türkiye ile ilişkilerin geleceğini tartışacak. Avrupalı parlamenterler, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)